Kamenický v ŠOKU: Tandem Heger – Matovič nás dostal na GRÉCKU CESTU
01 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Ladislav Kamenický (Smer-SSD) si ministerstvo financií preberal tri a pol roka po tom, čo ho odovzdal najskôr Eduardovi Hegerovi (Demokrati), ten neskôr Igorovi Matovičovi (OĽaNO). Toho na pol roka vystriedal Čaputovej minister Horváth, aby sa vrátil Kamenický. A financie našiel v katastrofálnom stave. Tandem Heger – Matovič nás dostal na grécku cestu.

Neprichádzali s opatreniami, ktoré by mali ozdraviť verejné financie, zlepšiť prípadné financovanie VÚC, samospráv, namiesto toho nás dohnali na tzv. „grécku cestu“ – Slovensku reálne hrozí bankrot! Nehovoriac o tom, že patríme medzi najchudobnejšie krajiny EÚ. Kamenický už pri preberaní avizoval, že to, čo nachádza, sa mu vôbec nepáči.

Povedzme si to rečou neekonóma...

„Je to podobné, ako keby rodina žila v tom, že sa budúce leto ide na Krétu za 3 a pol tisíca eur, ale rodinný rozpočet na celý rok ukazuje dieru 6 tisíc eur a rodina musí šetriť. A potom sa na tabuľku pozrie rodinný ekonóm a oznámi, že tá Kréta tam vo výdavkoch nie je,“ vysvetlili ekonomickí analytici z Dát bez pátosu situáciu vo verejných financiách tak, aby si ju bežný človek vedel ľahšie predstaviť.

Šokujúce informácie zverejnili analytici! Žiadnu POMOC NEČAKAJTE
Analytici z organizácie Dáta bez pátosu upozorňujú, že v budúcom roku nám s energiami žiadna pomoc nehrozí. Aj tak budú verejné financie v zúfalom stave. Preto nás vyzývajú, aby sme ako krajina, ekonómovia, analytici, novinári a redaktori skúsili... Čítať ďalej
11 | 09 | 2023 | Eka Balaskova

Kamenický má hlavu v starostiach

„Heger a Matovič nás dostali na „grécku cestu“. Extrémny nárast deficitu a dlhu počas ich vlád spôsobili, že sme sa ocitli medzi najrizikovejšími krajinami eurozone. Dostali sme sa dokonca na úroveň Grécka či Cypru. Úroky na štátnych dlhopisoch máme ako jedna z mála krajín nad 4 percentá,“informuje stručne minister financií na Facebooku.

Facebook / Ladislav Kamenický, minister financií SR

Následne upokojuje seniorov s tým, že trináste dôchodky v budúcom roku sú prioritou vlády. „Ako minister financií nájdem potrebné peniaze,“zaviazal sa Kamenický.

Vedeli, že bude problém

Smer ešte pred voľbami konštatoval, že vyrovnaný rozpočet je zatiaľ ilúzia, no musia znižovať aj deficit.

„Každé jedno percento zníženia deficitu, sú škrty vo výške 1,1 miliardy eur,“ vysvetlil na nedávnej tlačovej besede Fico s tým, že škrtať nie je kde. Krízový menežment musí nastúpiť aj v čerpaní eurofondov, ale aj Plánu obnovy – ak peniaze z tohto plánu neminieme, prepadnú. Zdrojom príjmov bude aj „povinná solidarita“ bohatých firiem.

Tlačová beseda Smeru: Strašná bilancia verejných financií (VIDEO)
Po dlhšom čase sa tlačová beseda strany Smer v stredu (23. augusta) týkala niečoho iného, ako diania v polícii a bezpečnostných zložkách. Robert Fico sa venoval konsolidácii verejných financií. Smer, keďže má ambíciu vyhrať voľby považuje za... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!