IZRAELSKÝ PLÁN - vyčistiť si územie!
01 | 11 | 2023 I Milan Laca

Izrael priznal plán na presídlenie 2,3 milióna obyvateľov Gazy do Egypta, informuje agentúra EP.

Chcú sa ich zbaviť
Izraelská vláda potvrdila existenciu tajného plánu na presídlenie všetkých obyvateľov pásma Gazy do Egypta, uvádza agentúra Associated Press, s odvolaním sa na úrad izraelského premiéra. „Izrael priznal, že jedno z ministerstiev vypracovalo návrh na presťahovanie 2,3 milióna obyvateľov pásma Gazy do Egypta na Sinajský polostrov,“ píše sa v správe.
Angelina Jolie: Terorizmus Hamasu NEMÔŽE OSPRAVEDLNIŤ izraelské bombardovanie Gazy!
Herečka Angelina Jolie sa postavila proti izraelskému bombardovaniu pásma Gazy v odvete za teroristický útok Hamasu, pri ktorom zahynulo viac ako 1400 Izraelčanov, z ktorých väčšina boli civilisti, informuje americký portál Breitbart. Na životoch... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Diana Zaťková
Len hypotéza?
Dokument má podľa agentúry dátum 13. októbra. Úrad premiéra Benjamina Netanjahua to považoval za hypotetický plán. S bezpečnostnými službami o tejto záležitosti neprebehli žiadne zásadné diskusie, uviedol pre agentúru AP jeden izraelský predstaviteľ. Agentúra poznamenáva, že plán vylučuje prevod pásma Gazy pod kontrolu Palestínskej samosprávy alebo vytvorenie novej vlády v enkláve.
Nepripomína ten plán niečo?
Existencia  takéhoto dokumentu vyvolala v Palestíne nespokojnosť, píše sa v článku. Hovorca palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása vyhlásil, že úrady sú proti presunu obyvateľov pásma Gazy kamkoľvek. Plán označil za červenú čiaru, ktorú nedovolia prekročiť.
Berte ich!
Ako napísali The Financial Times, Netanjahu sa snažil presvedčiť európskych lídrov, aby vyvinuli tlak na Egypt, nech prijme utečencov z Gazy. V reakcii na to Egypt pohrozil, že týchto utečencov pošle do krajín Európskej únie.
Ďalšia etapa vojny

Izrael vstúpil do tretej etapy svojej vojny s Hamasom, pričom armáda rozširuje svoju pozemnú inváziu do pásma Gazy. Oznámil to  premiér Benjamin Netanjahu. Podľa neho je súčasným cieľom armády zničiť vojenský a administratívny potenciál Hamasu.

V pásme Gazy katastrofa neslýchaných rozmerov. Pasca pre milióny civilistov
Katastrofa neslýchaných rozmerov. Izraelské útoky na pásmo Gazy už majú na svedomí vyše 8000 životov. Na obrovské utrpenie ľudí upozorňujú tamojšie zdravotnícke úrady. Medzinárodný výbor Červeného kríža(MVČK) požaduje okamžitú deeskaláciu... Čítať ďalej
29 | 10 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!