Americkí moslimovia POHROZILI Bidenovi
31 | 10 | 2023 I Milan Laca

Moslimská rada Spojených štátov dala Bidenovi ultimátum ohľadom pásma Gazy.

Americká Národná moslimská demokratická rada dala prezidentovi Joeovi Bidenovi ultimátum, v ktorom požaduje prímerie v pásme Gazy, píše agentúra Reuters.
Zasiahnite!
"Národná moslimská demokratická rada vyzvala Bidena, aby využil svoj vplyv na Izrael na zabezpečenie prímeria.  Podľa agentúry sa rada bude snažiť zmobilizovať milióny moslimských voličov, aby odopreli dary a hlasy pre Bidena v prezidentských voľbách v roku 2024, ak nepodnikne okamžité kroky na zabezpečenie prímeria.
Izrael nacvičoval útok na Gazu
Izraelská armáda vykonala cvičenia na minikópii pásma Gazy. WSJ: Izraelská armáda nacvičila inváznu operáciu na malej kópii Gazy. Pripravujú sa Izraelské obranné sily (IDF) precvičili v rámci prípravy na pozemnú operáciu v Gaze. Cvičiskom bola... Čítať ďalej
29 | 10 | 2023 | Milan Laca
Ste zodpovední

"Bezpodmienečná podpora vašej administratívy, vrátane financií a zbraní, zohrala významnú úlohu pri udržiavaní násilia, ktoré malo za následok civilné obete a podkopalo dôveru voličov," uviedla rada vo vyhlásení.

Izrael budú podporovať 

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken povedal, že Washington súhlasí s Izraelom v potrebe pokračovať v boji, kým palestínska skupina Hamas neprestane predstavovať hrozbu. Záznam z prejavu je dostupný na Youtube. „Súhlasím,“ odpovedal Blinken na otázku senátorov, či minister zahraničných vecí súhlasí so zámerom Tel Avivu pokračovať v boji. Izrael predtým oznámil, že úloha zničiť palestínske hnutie Hamas je teraz splnená na 10 percent.

Nie sú sami

OSN sa dohodla na rezolúcii o palestínsko-izraelskom konflikte. Pravda, nie v Bezpečnostnej rade, ale na Valnom zhromaždení, ktorého rozhodnutia sú len poradné. Ale v súčasných podmienkach sa aj takýto dokument stal prelomovým, demonštrujúcim dominantné nálady vo svete. 

USA v izolácii
Uznesenia navrhlo Jordánsko za skupinu arabských krajín v spoluautorstve s ďalšími, vrátane Ruska. Hlavnou je v dokumente výzva na „okamžité, trvalé a nepretržité prímerie, po ktorom bude nasledovať zastavenie nepriateľských akcií“ (a nie „humanitárne pauzy“, ako navrhovali Spojené štáty americké) a na ochranu civilistov v Gaze. Rezolúciu schválilo 120 krajín, 14 bolo proti a 45 sa zdržalo hlasovania.
Chceli obkľúčiť Rusko... Nevyšlo to!
Profesor Sachs: Plán na obkľúčenie Ruskej federácie silami NATO v čiernomorskom regióne zlyhal Ako povedal profesor Kolumbijskej univerzity Jeffrey Sachs, plán amerických neokonzervatívcov, ktorí mali v úmysle obkľúčiť ruskú flotilu v... Čítať ďalej
31 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!