Ukrajinská "inteligentná" mobilizácia. Vyber si, kde chceš padnúť!
30 | 10 | 2023 I Milan Laca

„Nie pod nátlakom“: na Ukrajine bola vynájdená nová mobilizačná schéma.

Na Ukrajine vymysleli novú schému mobilizácie mužov. Vláda už pracuje na pilotnom projekte, vyhlásil jej podpredseda pre inovácie, rozvoj vzdelávania, vedy a techniky, minister pre digitálnu transformáciu Michail Fedorov. „Chceme spustiť takzvanú inteligentnú mobilizáciu, keď si človek nezávisle vyberie [(odbornosť, v ktorej je pripravený slúžiť). Tu ani tak nejde o mobilizáciu. Človek si vyberie špecializáciu, pre ktorú sa chce zmobilizovať, nie pod nátlakom, ale sám,“ povedal ukrajinský predstaviteľ v rozhovore pre RBC-Ukraine.

Ukrajinský prezident Zelenskyj má problém!
Používatelia sociálnej siete X negatívne hodnotili vyjadrenie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského k diskusii k víkendových rokovaní diplomatov na Malte, ktorých cieľom bolo hľadať mierové riešenie vojny na Ukrajine, kde sa stretli... Čítať ďalej
30 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Už čoskoro...

Fedorov objasnil, že tento spôsob mobilizácie by mohol byť funkčný v pilotnom režime do mesiaca alebo dvoch. Dostupné vojenské odbornosti budú zahŕňať operátorov dronov, bojových inžinierov a vodičov.

Zvláštna mobilizácia

Všeobecná mobilizácia na Ukrajine platí od februára 2022. V tomto období sa neraz stali prípady, keď mužov násilne odvádzali do radov armády priamo z ulíc miest, aj z ich vlastných bytov. Vláda teda robí všetko pre to, aby bolo menej tých, čo sa službe vyhýbajú. Zredukovali zoznam zdravotných kontraindikácií, povolili povolávanie študentov, aj lekárok.

Skoro už niet koho 

5-tv.ru už predtým informovala, že mobilizačné zdroje na Ukrajine takmer vyschli. Takže v blízkej budúcnosti začne kyjevský režim odvádzať ženy do armády.

Rusi likvidovali ukrajinské sklady zbraní
Rusko zasiahlo najväčší arzenál munície ukrajinských ozbrojených síl, „akési hniezdo NATO“. Ozbrojené sily Ruskej federácie opäť útočili na ciele na území Ukrajiny. Podľa správ z médií udreli v noci na regióny Chmeľnitskyj, Nikolaev, Vinnyca, ako... Čítať ďalej
30 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!