NAKA zasahuje na ministerstve zdravotníctva
30 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zasahujú na ministerstve zdravotníctva. Polícia podrobnosti nekomentuje. Na zásah upozornila televízia Markíza, podľa ktorej súvisí s výzvou na obnovu nemocníc z plánu obnovy.

"Môžeme potvrdiť vykonávanie zaisťovacích úkonov v trestnom konaní na viacerých miestach," reagovala na otázky TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Bližšie podrobnosti neuviedla, keďže ide o neverejné prípravné konanie.

Rezort zdravotníctva deklaroval, že bude pri vyšetrovaní plne súčinné. Prípad bližšie komentovať nechcel

 "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa k prípadu aktuálne nebudeme bližšie vyjadrovať," uviedla pre TASR hovorkyňa ministerstva Petra Lániková.

 Policajti zasahovali aj na Žilinskom samosprávnom kraji.

"Výzva z plánu obnovy a odolnosti na rekonštrukciu a modernizáciu je od začiatku sprevádzaná pochybnosťami o transparentnosti celého procesu, a preto vítame kroky vedúce k prešetreniu a orgánom činným v trestnom konaní poskytneme plnú súčinnosť," povedala pre TASR hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.
Európska prokuratúra, ktorá vedie trestné stíhanie v súvislosti s finančnými prostriedkami z plánu obnovy, nepotvrdila ani nevyvrátila, či zásah súvisí s dozorovanou vecou.

"V prípade ak áno, po ukončení úkonov trestného konania je možné očakávať vydanie tlačovej správy, a to priamo tlačovým oddelením EPPO v Luxemburgu," povedal pre TASR európsky delegovaný prokurátor Martin Pacalaj.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik