Je zámerom Európskeho parlamentu VŠETKÝCH NAS*AŤ?
31 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Tí najväčší šialenci v europarlamente spolu súťažia! Český europoslanec Ivan David o norme na domáce zvieratá aj ďalších bruselských chuťovkách... Obmedziť chov hospodárskych zvierat? Hlavný záujem je vytvoriť priestor na dovozy z mimoúnijných krajín, na ktorých obchodníci zarábajú viac, a zlikvidovať potravinovú bezpečnosť Európy. Ochrancovia zvierat sú tu len užitoční idioti nadnárodných spoločností. Skonštatoval to vo svojom rozhovore pre české Parlamentní Listy český europoslanec Ivan David.

Ak je Európsky parlament šialený, potom o tomto výbore to platí trojnásobne, hovorí David o výbore pre životné prostredie, ktorý aktuálne rieši reguláciu domáceho zvieratstva. David vraj mal niekoľkokrát „česť“ vidieť týchto europoslancov na vlastné oči. A pripomenuli mu slová, ktoré povedal Ľubomír Štrougal.

V Česku v posledných dňoch vzbudila rozruch správa, že sa v Európskom parlamente chystá akýsi zoznam zvierat, ktoré by ako jediné smeli byť chované v domácom prostredí. Symbolom tejto debaty sa stal škrečok, ktorý má na zozname chýbať. 

"Snažím sa a budem sa snažiť čoraz viac, aby naši spoluobčania pochopili, čo to je Európska únia, Európska komisia, Európsky parlament. Od ľudí, ktorých živí velebenie tejto organizácie, ktorá sa snaží byť unitárnym štátom, ale je len medzinárodnou organizáciou založenou zmluvou, sa to nedozviete," uviedol David.
Počúvam tie hrôzy

Najväčší a „najprestížnejší“ výbor v Európskom parlamente je Výbor pre životné prostredie (ENVI), ktorý hovorí do všetkého a má pre to požehnanie od zboru predsedov.

"Som v ňom členom-náhradníkom. Môžem tam chodiť a počúvať tie hrôzy ako každý, diskutovať, ale hlasovať, len keď niekto chýba a požiada ma o zastúpenie. Ak je Európsky parlament šialený, potom o tomto výbore to platí trojnásobne. Sú v ňom väčšinou fanatici. „Kedy už konečne zakážeme chémiu!“ volala hystericky mladá poslankyňa pri prerokúvaní akejsi vecnej otázky," približuje šialenstvo ENVI.

 

Súťažia medzi sebou v tom, čo ešte zakázať

David je aj členom Výboru pre poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka (AGRI). "Snažili sme sa s „ENVI“ vychádzať v dobrom, ale oni sú „ambiciózni“, súťažia medzi sebou v tom, čo ešte zakázať," krúti hlavou europoslanec.

Približuje, že niektorí ich poslanci-aktivisti sú navyše členmi aj výboru AGRI, aby si postrážili urýchlenie zániku poľnohospodárstva v EÚ. Podpredsedom AGRI je napríklad francúzsky poslanec Benoît Biteau za Zelených, ktorý navrhoval celoeurópsky zákaz orby. 

"Máme tam aj holandskú poslankyňu za Stranu zvierat (presvedčte sa) Anju Hazenkamp, ​​ktorá presadzuje zákaz živočíšnej výroby a prechod na „rastlinnejšiu stravu“. Toľko ako drobná ukážka, čo všetko je tam možné."

Aké zvieratá budú po novom domáce?

V akej fáze je návrh na obmedzenie domácich záujmových chovov zvierat, to presne David nevie. "Viem len, že sa na ňom pracuje. Čo všetko tam nakoniec bude zaradené, to sa uvidí. Uvidíme, ako bude vyzerať návrh nariadenia Európskej komisie. Som zvedavý, ako by ho chceli vymáhať. Vraj o tom návrhu diskutujú odborníci a bude sa konať výberové konanie, ktoré má rozhodnúť, kto je ten najsprávnejší odborník. Môžete si domyslieť, kto a podľa akých kritérií ich vyberá," podotkol David.

Ministerka obrany ČR je za radikálne riešenia. Navrhuje vystúpiť z OSN
Ako vidno, občas sú ženy v politike ešte radikálnejšie ako muži. Príkladom je česká ministerka obrany Jana Černochová. Jej najnovší návrh mnohým vyrazil dych. A keď ešte spojí svoje sily s budúcim poradcom Jarom Naďom, ktorému takú funkciu... Čítať ďalej
29 | 10 | 2023 | Mária Sliacka

Odpovede európskych "odborníkov"

Vypočutia o možnosti obmedzenia bezvýhradnej ochrany vlkov sa konávajú asi dvakrát do roka a aj poslanci AGRI pod tlakom chovateľov oviec trochu pritlačili na pílu, prestali sa príliš báť. Na jednom vypočutí sa nemecký poslanec z AGRI Peter Jahr spýtal "vybraného" odborníka, koľko by tých vlkov malo v Európe byť, aby nebol ohrozený ich genofond, ako odborník varoval. „Čo najviac!“ bola jasná odpoveď.

"Môj zosnulý priateľ a niekdajší vedúci propagačného oddelenia Zoologickej záhrady Praha Josef Král mi kedysi povedal poznatok svojho známeho nadšeného chovateľa: „Človek, ktorý má rád prírodu a chová doma zvieratá, ich zahubí viac než iný, ktorému je príroda úplne ľahostajná.“ To je pravda," myslí si europoslanec.
Europoslanec Ivan David, foto: PL - Zuzana Koulová
Likvidácia potravinovej bezpečnosti Európy

"Nie som nezaujatý, choval som veľa zvierat od rýb cez cicavce, teraz mám len axolotly, nemám na to čas. Som presvedčený, že by malo byť zakázané mimo zoologickej záhrady a licencovaných odborníkov doma chovať zvieratá odchytené vo voľnej prírode, ak ich tam ubúda. Napríklad kanadské užovky Thamnophis sirtalis, tých sú milióny. Prečo teda nie," hovorí David.

Ako lekár konštatuje, ak budú zakázané výskumy liečiv na zvieratách, budú liečivá skúšané na ľuďoch. Zďaleka všetko sa na tkanivových kultúrach a matematických modeloch podľa neho robiť nedá.

Bola tu už snaha zakázať zvieratá v cirkuse, obmedziť zoologické záhrady… "Každý vie, ako sú obmedzované chovy hospodárskych zvierat pod zámienkou ich „blahobytu“. Čiastočne je to oprávnené, ale hlavný záujem je vytvoriť priestor na dovozy z mimoúnijných krajín, na ktorých obchodníci zarábajú viac, a zlikvidovať potravinovú bezpečnosť Európy. Ochrancovia zvierat sú tu len užitoční idioti nadnárodných spoločností," hovorí český europoslanec.

Je zámerom Európskeho parlamentu všetkých nas*ať?

"Profesor Zdeněk Mlynář mi kedysi prezradil, že Ľubomír Štrougal mal pri prerokúvaní návrhov v ÚV KSČ obľúbené príslovie: „Hlavne aby sa nenasrali robotníci!“ Zdá sa, že zámerom Európskeho parlamentu a Európskej komisie je, aby sa nasrali všetci," uzavrel David.

Ukrajinský prezident Zelenskyj má problém!
Používatelia sociálnej siete X negatívne hodnotili vyjadrenie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského k diskusii k víkendových rokovaní diplomatov na Malte, ktorých cieľom bolo hľadať mierové riešenie vojny na Ukrajine, kde sa stretli... Čítať ďalej
30 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik