Heredoš europoslancom: Dámy a páni, kde ste?!? (VIDEO)
01 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Pobúrený aktivista Miroslav Heredoš upozorňuje, že už niekoľko dní ubehlo od toho, ako Výbor Európskeho parlamentu pre ústavné veci (AFCO) schválil vážny dokument ohľadne zakladajúcich zmlúv EÚ. Slovenských europoslancov Heredoš žiada, aby zaujali jednoznačný postoj.

Vo videu aktivista vysvetľuje, o čo vlastne pri návrhu týchto zmien ide a tiež vyzýva slovenských europoslancov, aby to s občanmi verejne odkomunikovali, keďže zatiaľ majú Slováci informácie len sprostredkovane, z Česka. Zvlášť téma zrušenia veta a hlasovanie kvalifikovanou väčšinou občas vypláva na povrch, tentokrát ju podporuje aj český prezident.

Závažné návrhy

„Priatelia, ubehlo 5 dní a všetci slovenskí europoslanci ticho! Haló, čo to má znamenať? V stredu minulý týždeň "Výbor európskeho parlamentu pre ústavné veci" (AFCO) schválil vážny dokument (!) navrhujúci významné zmeny zakladajúcich zmlúv Európskej únie (EÚ) vrátane ukončenia práva veta,“ upozorňuje Heredoš a dopĺňa, že nový návrh prináša 267 zmien v zakladajúcich zmluvách EU, pričom sa do Bruselu sa presunú niektoré národné kompetencie. EÚ by teda mala rozhodovať v oblasti zahraničnej, bezpečnostnej a obrannej politiky, energetiky, práva, či vzdelávania.

NAKA zasahuje na ministerstve zdravotníctva
Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zasahujú na ministerstve zdravotníctva. Polícia podrobnosti nekomentuje. Na zásah upozornila televízia Markíza, podľa ktorej súvisí s výzvou na obnovu nemocníc z plánu obnovy. "Môžeme potvrdiť... Čítať ďalej
30 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Zdroj: reprofoto YouTube | Európsky parlament

Tam to však nekončí

„Zároveň chce nasledovné - Zrušiť možnosť veta! Toto ide seriózne do posledného dejstva a k schváleniu v EU,“ rozhorčuje sa Heredoš a podotýka, že zmien, ktoré sa nás budú týkať je viac. Pýta sa preto, kde sú naši europoslanci a europoslankyne, keďže informácie sa dozvedáme od českej europoslankyne Veroniky Vrecionovej a podpredsedu českého parlamentu.

„Obaja zásadne nesúhlasia - toto je finálne dejstvo vytvorenia európskeho superštátu a centralizovania moci v Bruseli, kde Nemecko a Francúzsko chce zobrať malým štátom posledné možnosti odporu. Už dnes sa rozhoduje v množstve vecí kvalifikovanou väčšinou v EU, teda veľké štáty prehlasujú menšie,“ nepáči sa Heredošovi, pričom menuje aj „ciele dneška: presunúť všetky kompetencie do Bruselu a zrušiť odpor cez právo veta.

Nesmieme to dopustiť

Heredoš vysvetľuje, že Brusel tak bude kompletne rozhodovať o politike národných štátov a rozhodovali by len veľké štáty s početným zastúpením v EP – kvalifikovaná väčšina by bez práva veta „prevalcovala“ menšie štáty.

„Žiadam europoslancov za Slovenskú republiku, aby sa verejne vyjadrili a odmietli tento dokument smerujúci k zničeniu našich národných záujmov,“ uzatvára Heredoš.

Zuzana Čaputová a Petr Pavel, zdroj foto: FB/Zuzana Čaputová

Za zrušenie práva veta je aj česká hlava štátu

„Musíme byť pripravení v domácej diskusii zvážiť rôzne návrhy, ako upraviť rozhodovací proces EÚ, vrátane prechodu k hlasovaniu kvalifikovanou väčšinou v niektorých oblastiach. Musíme zvýšiť povedomie o tom, že stabilita a moc – inými slovami schopnosť spoločne konať – sú naším spoločným záujmom,“povedal nedávno Petr Pavel, český prezident pri príležitosti otváracej ceremónie akademického roka v Concert Hall, T'zand, v Bruggách. Podobný postoj v slovenských médiách niekoľkokrát prezentovala aj slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Šokujúcu informáciu zverejnil advokát Ribár: Štefan Hamran nepodal žiadosť do civilu ku koncu októbra
Klamal bývalý Policajný prezident Slovenskej republiky Štefan Hamran o svojom odchode do civilu a keď áno, prečo? "Pravda o zmenách v polícii a o (ne)plánovanom odchode Štefana Hamrana," takýto je názov príspevku, ktorý na sociálnej sieti zverejnil... Čítať ďalej
30 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!