Chceli obkľúčiť Rusko... Nevyšlo to!
31 | 10 | 2023 I Milan Laca

Profesor Sachs: Plán na obkľúčenie Ruskej federácie silami NATO v čiernomorskom regióne zlyhal

Ako povedal profesor Kolumbijskej univerzity Jeffrey Sachs, plán amerických neokonzervatívcov, ktorí mali v úmysle obkľúčiť ruskú flotilu v čiernomorskom regióne, možno považovať za neúspešný. Informuje o tom agentúra TASS, s odvolaním sa na grécke noviny Kathimerini.

Zlyhali

„Plán neokonzervatívcov obkľúčiť Rusko Severoatlantickou alianciou v čiernomorskom regióne zlyhal. Rozhodnutia, ktoré teraz urobia Spojené štáty a Rusko, budú mať obrovské dôsledky pre mier, bezpečnosť a prosperitu celého sveta. Nastali štyri udalosti, ktoré zmarili nádeje neokonzervatívcov na rozšírenie NATO na východ – Ukrajina, Gruzínsko atď.,“ píše americký ekonóm.

Ukrajinský prezident Zelenskyj má problém!
Používatelia sociálnej siete X negatívne hodnotili vyjadrenie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského k diskusii k víkendových rokovaní diplomatov na Malte, ktorých cieľom bolo hľadať mierové riešenie vojny na Ukrajine, kde sa stretli... Čítať ďalej
30 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ukrajinská katastrofa

Sachs tiež dodal, že Ukrajina je úplne zdevastovaná a porazená a ukrajinská armáda utrpí kolosálne straty. Porážka ukrajinských ozbrojených síl bola predvídateľná od samého začiatku, ale americké a západné médiá naďalej nepriznávajú skutočný obraz, ktorý sa deje na Ukrajine.

Nie sú v kurze

Podľa profesora Sachsa, výrazne klesá podpora amerických neokonzervatívcov v európskych krajinách. Maďarsko, Poľsko a Slovensko už otvorene vystupujú proti tejto politike, čo naznačuje rozkol v politickej elite kvôli ukrajinského konfliktu.

Vyhlásil, že 30-ročná politika amerických neokonzervatívcov na Ukrajine zlyhala a stojí za to urýchlene začať rokovania s Ruskom, súhlasiť s nerozširovaním NATO a uznať Krym a anektované ukrajinské regióny za ruské.

V EÚ, sa podľa Sachsa, končí neokonzervatívna podpora Spojených štátov. Poľsko zničilo vzťahy s Ukrajinou. Maďarsko je proti neokonzervatívcom. Slovensko si zvolilo antineokonzervatívnu vládu. Lídri EÚ sa stretávajú s nesúhlasnými hodnoteniami.

Prečo Rusko nepotrebuje celú Ukrajinu
"Trójsky kôň". Prečo by Rusko nemalo oslobodiť celé územie Ukrajiny. Poslanec Ruskej Štátnej dumy Konstantin Zatulin povedal, že Rusi by nemali dúfať v oslobodenie celého územia Ukrajiny. Vyzval tiež, aby nerátali s tým, že po dokončení... Čítať ďalej
29 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!