Rusi likvidovali ukrajinské sklady zbraní
30 | 10 | 2023 I Milan Laca

Rusko zasiahlo najväčší arzenál munície ukrajinských ozbrojených síl,  „akési hniezdo NATO“.

Ozbrojené sily Ruskej federácie opäť útočili na ciele na území Ukrajiny. Podľa správ z médií udreli v noci na regióny Chmeľnitskyj, Nikolaev, Vinnyca, ako Poltava. Cieľom bola vojenská infraštruktúra. Moskovskij Komsomolec zverejnil podrobnosti.

Kde udreli?

Podľa šéfa poltavskej vojenskej správy Dmitrija Lunina, leteckú základňu v Mirgorode zasiahol v noci raketový útok. Cieľom bola veľká a pomerne známa vojenská jednotka ukrajinských vzdušných síl, nachádzajúca sa na okraji mesta v oblasti Aviagorodok. Sú tam rôzne sklady, veliteľstvá, ako aj veľké vojenské letisko „Mirgorod“. Zo satelitných máp sú viditeľné početné vojenské lietadlá Su-27, stojace na území technickej a prevádzkovej časti, ako aj pozdĺž rolovacej dráhy. V početných hangároch na území leteckej základne môžu skladovať nielen lietadlá a ich náhradné diely, ale aj riadené strely západnej výroby. Pravdepodobne tam by mohli byť umiestnené Storm Shadow a SCALP. Podľa kanála Poltava Telegram, nedošlo k poškodeniu civilnej infraštruktúry a medzi civilnými obyvateľmi nie sú žiadne obete.

Prečo Rusko nepotrebuje celú Ukrajinu
"Trójsky kôň". Prečo by Rusko nemalo oslobodiť celé územie Ukrajiny. Poslanec Ruskej Štátnej dumy Konstantin Zatulin povedal, že Rusi by nemali dúfať v oslobodenie celého územia Ukrajiny. Vyzval tiež, aby nerátali s tým, že po dokončení... Čítať ďalej
29 | 10 | 2023 | Milan Laca

Rušno bolo aj inde

Nepokojne bolo aj v regióne Vinnyca. Približne o tretej hodine ráno zobudili obyvateľov mesta poplašné sirény a ráno miestna verejnosť hlásila opakované prílety dronov a vyzývala ľudí, aby podľa možnosti zostali v krytoch. K silnému výbuchu došlo aj v Chersone, údajne tam zasiahli jednu z vojenských jednotiek. Na internete sa objavilo video, zobrazujúce ohnivý stĺp na oblohe.

... a sklady

Okrem toho, podľa medializovaných informácií,  uskutočnili Rusi druhý úder na vojenský objekt pri meste Slavuta. Cieľom bol veľký delostrelecký sklad, nachádzajúci sa v lese neďaleko samotného mesta. Pravdepodobne ide  o sklad munície neďaleko železničnej stanice Cvetocha, ktorý už pred pár dňami vybuchol. Údajne odtiaľ zásobovali ukrajinské sily v Avdievke a bola tam munícia NATO , vrátane striels ochudobneným uránom. Ukrajinská armáda tam mala skladovať muníciu, nášľapné míny, delostrelecké granáty, náboje, možno niečo iné. Je to akési „hniezdo NATO“. Majú tam dokonca vlastnú železničnú trať, odbočujúcu z hlavnej trasy.  

Izrael nacvičoval útok na Gazu
Izraelská armáda vykonala cvičenia na minikópii pásma Gazy. WSJ: Izraelská armáda nacvičila inváznu operáciu na malej kópii Gazy. Pripravujú sa Izraelské obranné sily (IDF) precvičili v rámci prípravy na pozemnú operáciu v Gaze. Cvičiskom bola... Čítať ďalej
29 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik