Poslanecké kluby si na svoje fungovanie rozdelia 5180 eur mesačne
29 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Poslanecké kluby v Národnej rade (NR) SR si rozdelia celkovo 5180 eur na svoje fungovanie, mesačne im pripadá 35 eur na jedného člena. Vyplýva to z rozhodnutia predsedu parlamentu zverejneného na webe NR SR.

Najviac financií dostane klub Smer-SD, ktorý má najvyšší počet členov, teda 41. Prináleží mu 1435 eur. Strana má mať podľa výsledkov volieb 42 členov, jedna poslankyňa však ešte nezložila sľub a neujala sa mandátu. Urobiť by tak mala na najbližšej schôdzi.

Druhú najvyššiu sumu dostane PS s 32 členmi, a to 1120 eur. Nasleduje Hlas-SD s 27 poslancami a príspevkom vo výške 945 eur. Klub Slovensko, Za ľudí, KÚ má aktuálne 15 členov a dostane 525 eur. Klubu rovnako chýba jedna poslankyňa, ktorá ešte nenastúpila do parlamentu.

Klub KDH s 12 členmi dostane na svoje fungovanie 420 eur. SaS s 11 poslancami pripadne 385 eur. SNS s desiatimi poslancami dostane na úhradu výdavkov klubu 350 eur.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik