Na ministerstve financií si vyhrnuli rukávy! Škodoradosť si nevšímajú!
29 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Noví ministri majú vďaka jesennému termínu volieb veľmi krátky čas na prípravu Programového vyhlásenia vlády (PVV) a prípravu rozpočtu. Sú to dva veľmi dôležité dokumenty, pričom minimálne na rozpočte sa pracuje niekoľko mesiacov. Štandardne sa totiž ráta aj s nejakou tou rezervou na zapracovanie prípadných pripomienok a následné schválenie Národnej rady.

A práve rozpočet a hlavná záťaž pri jeho príprave leží na pleciach ministra financií, ktorým je od stredy Ladislav Kamenický (Smer-SSD). Ten sa svojej funkcie ujal s plnou zodpovednosťou, veď v tejto oblasti nie je nováčikom. Popri práci vníma aj „mudrovanie“ tých, ktorí zanechali zdevastované verejné financie.

Nemeckí vakcinátori dostávali za podanie jednej dávky sto eur (VIDEO)
Baránek, Lakota, Piják, Bukovský, či Peková by mohli od zadosťučinenia tancovať. Došlo totiž na ich slová, za ktoré boli inými „odborníkmi“ ostrakizovaní, mnohí aj kriminalizovaní. Tešiť sa však nemôžu. Prečo? Na ich slová o tom, že pri vakcínach... Čítať ďalej
27 | 10 | 2023 | Eka Balašková

„Sú aj takí, ktorí sa z marazmu škodoradostne vytešujú,“píše v stručnom statuse na Facebooku Kamenický, ktorý na ministerstve našiel množstvo zanedbaných problémov, ktoré budú priebežne potrebovať riešenia.

„Aktuálne už naplno pracujeme na príprave Programového vyhlásenia vlády SR. A keďže bývalá koalícia a prezidentka nám „zabezpečili" extrémne málo času na prípravu rozpočtu, zarezávame už aj na ňom,“informuje Kamenický.

Že to so slovenskými verejnými financiami nie je dobré dlhodobo varujú aj Dáta bez pátosu. Tie ponúkli „číslo dňa“ – deficit štátneho rozpočtu pri nástupe vlády Roberta Fica. Čistý dlh vyčíslili na 58 miliárd eur, hrubý dlh na 71 miliárd. Pri likvidných aktívach 13 miliárd eur bude mať Kamenický ako minister financií čo robiť.

Fico nasmeruje Slovensko do medzinárodnej izolácie, tvrdí Heger
"Vláda SR už háji záujmy Kremľa, nie Slovenska!", vyjadril sa expremiér Eduard Heger s tým, že Fico nasmeruje Slovensko do medzinárodnej izolácie. No povedzte, nie je ten Edušo rozkošný? "Prvá cesta Roberta Fica na samit do Bruselu ukazuje, že... Čítať ďalej
27 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik