Ministerka obrany ČR je za radikálne riešenia. Navrhuje vystúpiť z OSN
29 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

Ako vidno, občas sú ženy v politike ešte radikálnejšie ako muži. Príkladom je česká ministerka obrany Jana Černochová. Jej najnovší návrh mnohým vyrazil dych. A keď ešte spojí  svoje sily s budúcim poradcom Jarom Naďom, ktorému takú funkciu ponúkla, veru sa máme na čo tešiť.  

Radikálne riešenie - treba vystúpiť z OSN

Spravodajský portál Novinky.cz priniesol správu, že česká ministerka obrany Jana Černochová vyzvala v sobotu večer na vystúpenie Česka z Organizácie Spojených národov. Černochovú pobúrilo, že Valné zhromaždenie OSN prijalo rezolúciu ,v ktorej žiada okamžité "humanitárne prímerie" v pásme Gazy.

Vraj OSN fandí teroristom

V príspevku na sociálnej sieti X ministerka napísala: "Hanbím sa za OSN. Podľa môjho názoru nemá ČR v organizácii, ktorá fandí teroristom a nerešpektuje základné právo na sebaobranu, čo robiť. Vystúpme."  

120 krajín za, 14 proti

Valné zhromaždenie OSN prijalo rezolúciu  na mimoriadnom zasadnutí o vojne medzi Izraelom a Hamasom. Návrh  predložilo Jordánsko a ďalšie arabské krajiny. Za rezolúciu  hlasovalo 120 krajín, 14 bolo proti a 45 sa zdržalo hlasovania. Dôrazne proti boli Spojené štáty. Spolu s Českom hlasovali proti rezolúcii aj susedné krajiny ako Rakúsko či Maďarsko.

Kulhánek podporil Černochovú

Černochová  poukázala na to, že palestínske hnutie Hamas zabilo presne pred tromi týždňami pri útoku na Izrael vyše 1400 ľudí. Český veľvyslanec pri OSN Jakub Kulhánek postoj Česka vysvetlil tak, že v texte chýba požiadavka na prepustenie rukojemníkov, ktorých Hamas pri útoku uniesol a takisto odsúdenie Hamasu za útok na Izrael zo 7. októbra. Dodal aj, že rezolúcia neuznáva právo Izraela brániť seba a svojich občanov proti terorizmu. 

Reakcie v Čechách?

Nenechali na seba dlho čakať. Napríklad twitterový užívateľ pod menom Vojak a človek napísal, že Černochová mohla svoj temperament krotiť. Tvrdí, že napísala nezmysel a podkopáva prácu MZV.

Černochová sa rozohnila. OSN jej dlhodobo leží v žalúdku    

Černochová okamžite zareagovala a pustila sa do ostrej výmeny názorov. OSN jej už dlho leží v žalúdku , lebo neodsúdila špeciálnu operáciu, ako ruský prezident nazval vojenský útok na Ukrajinu. 

V OSN teroristi a vrahovia vraj hlasujú sami za seba

Zdá sa, že Černochovú netrápi dlhoročné utrpenie Palestínčanom v pásme Gazy.V debate rozohnene argumentovala, že OSN sa nedokázala ani trocha reformovať a že teroristi a vrahovia tam hlasujú sami za seba. Podľa nej OSN stratila schopnosť byť mierotvorcom.

Informácie priniesol portál Topky a portál Parlamentní listy.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik