Lucii Plavákovej z PS vymazali príspevok. Plaváková reaguje!
30 | 10 | 2023 I Mária Sliacka

Lucia Plaváková, podpredsedníčka Progresívneho Slovenska, na sociálnej sieti uverejnila video. Následok? Množstvo nenávistných prejavov, ale aj prejavov podpory.

Chcela by uzavrieť manželstvo, ale nemôže...

Plaváková vo svojom statuse na facebooku upozornila, že musí bežne celiť množstvu nenávistných prejavov. Vo videu, ktoré zverejnila, poukázala na to, že z okna jej petržalského bytu sa pozerá na krajinu, v ktorej by mohla uzavrieť manželstvo. Vo videu uviedla aj skutočné komentáre, ktoré pod daný príspevok dostala.

Na stovky nenávistných komentárov Facebook zareagoval

Facebook reagoval promptne a kvôli nenávistným komentárom bolo video odstránené. Vraj ich boli celé stovky. Plaváková píše: „Škoda, že s takouto rýchlosťou a razantnosťou Facebook nepostupuje v prípade tej záplavy homofóbnych a transfóbnych komentárov, ktorým bežne čelím ja a množstvo ďalších ľudí. Nenávistné prejavy sú žiaľ mohutne rozšírenou formou online prejavov. A ako veľmi bolestne vieme od nenávistných prejavov k nenávistným činom je niekedy veľmi krátka cesta. Mrzí ma, že sa nenávistné prejavy stali aj súčasťou politického boja, keďže dôsledky potom musia znášať úplne nevinní ľudia.“

Nič ju už nemôže zastaviť

Progresívnu Plavákovú celá záležitosť len povzbudila a rozhodla sa bojovať. Poďakovala aj za  množstvo podporných správ. „A preto budem naďalej v mojej ambícii priniesť na Slovensko rovnosť, rešpekt a prijatie pre všetkých ľudí, pokračovať, kým bude potrebné,“ uzatvára svoj status.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik