PRÁVE SA DEJE: Izraelský premiér potvrdil ZAČIATOK POZEMNEJ OPERÁCIE!
28 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu práve hovorí na tlačovej konferencii v Tel Avive. "Toto je druhá fáza vojny," povedal. "Naše výzvy sú veľmi jasné - zničiť vojenské a vládne schopnosti Hamasu a vrátiť obete domov." Informuje Guardian.

 

Netanjahu povedal, že Izrael je „pripravený uistiť sa, že cenu za masaker zaplatia vrahovia“, s odkazom na útoky Hamasu zo 7. októbra .

Dodal, že Izrael „odstráni toto zlo, aby podporil celé ľudstvo“.

"Voláme civilné obyvateľstvo, prosím, choďte do bezpečnej zóny na uliciach," povedal izraelský premiér Benjamin Netanjahu a varoval Palestínčanov v Gaze, aby evakuovali severnú oblasť pásma Gazy, pretože Izrael rozširuje svoju pozemnú prítomnosť .

Pokračoval v oslovení izraelských spojencov slovami: „Ak Izrael dnes nevyhrá, budú ďalší na osi zla... To je začiatok vojny.“

"Vojna v Gaze bude dlhá," povedal izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

„Toto je naša druhá vojna za nezávislosť. Ideme zachrániť našu krajinu. Budeme bojovať vo vzduchu, na zemi a budeme bojovať a vyhrať. …

"Toto je poslanie môjho života... v tvojom mene a mene všetkých."

 

Na tlačovej konferencii ďalej hovorí izraelský minister obrany Yoav Gallant.

„Verím v... bojovníkov a veliteľov, sily, Mossad a jeho ľudí a všetky obranné systémy. Spoločne dosiahneme... víťazstvo,“ povedal.

"V tejto chvíli pripravujeme všetky fronty - sever, stred a juh."

Izrael v posledných týždňoch varoval Palestínčanov na severe Gazy , aby sa evakuovali na juh, keďže rozširuje svoje vojenské operácie v pásme.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

 

„Vyvíjame... úsilie, aby sme unesených vrátili k nám, do našej krajiny. Je to veľmi komplikované úsilie,“ povedal izraelský minister obrany Yoav Gallant. "Pokiaľ sa bude zvyšovať vojenský tlak a paľba, čím silnejšie zasiahneme nepriateľa, je väčšia šanca... že nepriateľ bude súhlasiť s riešeniami na vrátenie milovaných."

 

Benny Gantz, bývalý izraelský minister obrany, teraz hovorí na tlačovej konferencii.

„Pozemný manéver by mohol popri ostatných fázach posunúť návrat unesených domov,“ povedal.

"Osobne som sa stretol s rodinami unesených a môžu ma kedykoľvek osloviť, sľubujem," dodal.

„Naša jednota je našou silou počas vojny a po nej. Izraelský ľud je pripravený... Nikto proti nám nemôže zvíťaziť... S Božou pomocou budeme bojovať, zvíťazíme...“