DIVOKÝ ZÁPAD V MAĎARSKU! Prestrelky migrantov a stovky policajtov
28 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

PO ZÚRIVEJ PRESTRELKE MIGRANTOV na maďarských hraniciach boli v sobotu vyslané do pohraničnej oblasti s Maďarskom stovky srbských policajných dôstojníkov. Zadržali niekoľko ľudí po streľbe medzi migrantmi. Tá zabila troch ľudí a jedného zranila, informuje Breitbart.

Nepohneme sa odtiaľto!

Správy o násilí a prestrelkách sa v blízkosti hraníc medzi Srbskom a členským štátom Európskej únie Maďarskom stali bežnými. Tisíce migrantov táborili v tejto oblasti a hľadali spôsoby, ako prejsť s pomocou pašerákov ľudí.

Minister vnútra Bratislav Gašič, ktorý oblasť navštívil, prisľúbil, že „nepohneme sa odtiaľto, kým nebudú odstránené všetky osoby zodpovedné za akýkoľvek trestný čin alebo incident“.

Policajné akcie sú zamerané na „obmedzenie neregulárnej migrácie a zvýšenie úrovne bezpečnosti v tejto časti krajiny, kde sú časté strety medzi migrantmi, nie zriedkavo s použitím strelných zbraní,“ uvádza sa vo vyhlásení jednotky.

Kosovskí pašeráci

Polícia uviedla, že v sobotu zadržala dvoch ľudí z Kosova, ktorí sú podozriví z pašovania migrantov a zásobovania zbraňami. Policajti tiež našli 54 tureckých pasov, uvádza sa vo vyhlásení.

Neskoro v piatok polícia informovala o zadržaní štyroch afganských a dvoch tureckých občanov podozrivých z nezákonnej držby zbraní a výbušnín. Bezprostredne nebolo jasné, či niekto zo zadržaných bude obvinený zo streľby, ktorá sa odohrala v piatok.

Predpokladaný stret medzi skupinami migrantov sa stal v opustených farmárskych skladoch neďaleko obce Horgoš. Polícia uviedla, že zranený migrant dostal lekársku pomoc a prebieha vyšetrovanie, aby sa zistilo, čo sa stalo. Národnosť obetí a zraneného migranta, ako aj ďalšie podrobnosti sú podľa nich stále nejasné.

ZÚRIVÁ PRESTRELKA gangov prevádzačov migrantov na maďarských hraniciach!
Stredná Európa v strachu! Traja ľudia boli zabití a jeden ďalší zranený počas zúrivej niekoľkohodinovej prestrelky medzi gangmi prevádzajúcimi migrantov na srbsko-maďarských hraniciach. Aj vďaka tomu miestni obyvatelia uviazli v migračnej kríze v... Čítať ďalej
28 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Ako na divokom Západe

Polícia vykonala raziu v okolí a zaistila dve automatické pušky a strelivo. Našli tiež 79 migrantov a presunuli ich do prijímacích stredísk, uvádza sa vo vyhlásení.

Srbsko-maďarská pohraničná oblasť leží na takzvanej balkánskej pozemnej migračnej ceste smerom do západnej Európy, ktorá vedie z Turecka do Grécka a Bulharska a následne do Severného Macedónska, Srbska alebo Bosny.

Maďarská neochvejne protiimigrantská vláda postavila na hranici so Srbskom plot z žiletkového drôtu, aby zastavila prílev migrantov, a zatlačila späť do Srbska migrantov, ktorí vstupujú do Maďarska. V pohraničnej oblasti sa však rozmnožili pašerácke gangy, ktoré často bojujú o kontrolu.

Srbská polícia za posledných niekoľko mesiacov pri niekoľkých príležitostiach vykonala raziu v pohraničnej zóne, pričom zatýkala podozrivých z pašerákov ľudí a konfiškovala zbrane. Prezident Aleksandar Vučič v piatok povedal, že Srbsko by mohlo prizvať armádu, aby to „napravilo“, uviedla štátna televízia RTS.

Migranti prekračujúci maďarské hranice, foto: Shutterstock

Bruselská elita sa musí zodpovedať!

Starosta trval na tom, že obyvatelia nie sú ohrození, no napriek tomu by sa nemali približovať k okrajom svojej osady. Máté Kocsis, spojenec maďarského premiéra Viktora Orbána za Fidesz, sa zamýšľal nad dnešnými vraždami v blízkosti maďarských hraníc a varoval, že plány Európskej únie na vynútenie väčšej migrácie európskym štátom by problém ešte zhoršili. 

Uviedol: „Hovorili sme o tom, ale bezvýsledne, politici v Bruseli nútia prijímať migráciu a ešte viac by uvoľnili pravidlá. Problémov bude stále viac a bruselská elita sa musí zodpovedať!“.

Prebúdzajú sa do kaluží krvi

Pre obyvateľov tejto vidieckej pohraničnej komunity medzi Srbskom a Maďarskom je možno najviac šokujúce, že takéto prestrelky už nie sú také nezvyčajné, keďže gangy pašerákov migrantov bojujú o zabezpečenie obchodu a územia. Horgoš je súčasťou malého kúska pohraničnej krajiny s dedinami Palić a Hajdukovo, ktoré, ako už bolo uvedené, zaznamenali niekoľko prestreliek gangov migrantov v dedinách vzdialených len pár minút jazdy autom od seba.

EÚ ZVONÍ UMIERÁČIK! Môžu za to bludy progresivistických politikov
Tam, kde sme, nás priviedli bludy progresivistických politikov! Vojenský analytik Andor Šándor je presvedčený, že politici ukázali v oblasti migrácie svoju nezodpovednosť a hranice už boli prekročené. V dôsledku toho budú európske metropoly svedkom... Čítať ďalej
28 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik