BEZ HOTOVOSTI ANI NA KROK! Až 3 veľké BANKY budú mať masívnu ODSTÁVKU
28 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Pripravte si dostatočnú hotovosť! Nezaplatíte totiž kartou, cez internet ani nevyberiete peniaze z bankomatu. Takýto oznam zverejnila mBank, ktorá na víkend naplánovala rozsiahlu odstávku služieb. Platby už v sobotu obmedzia aj ďalšie dve banky.

Naposledy mBank odstavila väčšinu svojich služieb na konci septembra, a po mesiaci je to tu opäť. Ako uvádza banka na svojej stránke, najbližšia plánovaná odstávka jej systémov sa uskutoční v nedeľu 29. 10. 2023 od 2:00 letného času do 8:00. Vysvetľuje to snahou skvalitniť ponúkané služby.

Čo všetko nebude fungovať
  • – Od 2:10 (letný čas) do 6:00 (zimný čas) nebudú dostupné platby kartou na termináloch v obchodoch ani výbery z bankomatov.
  • – V čase 2:00 (letný čas) – 8:00 (zimný čas) nebudú dostupné:
    – internet banking,
    – mobilná aplikácia,
    – platby kartou na internete (ak je vyžadované potvrdenie platby v mobilnej aplikácii alebo pomocou 3D Secure),
    – SMS,
    – mLinka,
    – systém žiadostí o produkty.

Nie je vylúčené, že klienti môžu mať problém s prihlásením sa do internet bankingu aj po ukončení odstávky. Čo robiť v takomto prípade, radí tím mBank: 

“Vyčistite si vyrovnávaciu pamäť prehliadača (tzv. cache) stlačením klávesy F5, resp. kombináciou kláves CTRL+F5, alebo vymažte cookies vo vašom prehliadači.” Banka sa za prípadné komplikácie ospravedlňuje a klientov vyzýva, aby si pripravili dostatočnú hotovosť.

Údržba systému v Tatra a Raifke

Odstávku bankových služieb naplánovali na víkend aj dve banky, ktoré patria do rovnakej bankovej skupiny – Tatra banka a Raiffeisen bank. Dôvodom je technická údržba systému okamžitých platieb. Tá sa uskutoční v sobotu 28. 10. 2023 v čase od 18:30 do 21:30.

“V uvedenom čase nebude možné spracovať prichádzajúce okamžité platby. Odchádzajúce platby zadané počas údržby systému budú zrealizované ako štandardné SEPA platby,” upresňujú banky.

Platby, ktoré budú uskutočnené v rámci Slovenska, by mali po tomto čase automaticky fungovať. Bankové domy ale upozorňujú, že “v prípade okamžitých platieb smerovaných do a zo zahraničia môže výpadok trvať o niečo dlhšie.”

Banky ďakujú za pochopenie a za spôsobený diskomfort sa vopred ospravedlňujú.

ŠOKUJÚCA smrť a TAJNOSTI okolo pohrebu
Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Kedysi patril k najmocnejším mužom na Slovensku. Neskôr sa však jeho pozícia zmenila a zo žalobcu sa stal obžalovaným. Jeho smrť mnohých šokovala. Odišiel pomerne mladý Dobroslav Trnka (+59) odišiel... Čítať ďalej
28 | 10 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik