ZÚRIVÁ PRESTRELKA gangov prevádzačov migrantov na maďarských hraniciach!
28 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Stredná Európa v strachu! Traja ľudia boli zabití a jeden ďalší zranený počas zúrivej niekoľkohodinovej prestrelky medzi gangmi prevádzajúcimi migrantov na srbsko-maďarských hraniciach. Aj vďaka tomu miestni obyvatelia uviazli v migračnej kríze v Európe v strachu o svoje životy, píše americký portál Breitbart.

Ako na divokom Západe

Polícia sa v piatok ráno pred úsvitom ponáhľala do dediny Horgoš na severe Srbska po tom, ako miestni obyvatelia nahlásili zúrivú prestrelku v neďalekej prírodnej rezervácii Selevenjske na maďarských hraniciach. Intenzita bitky sa podľa správ znížila po tom, čo oblasť obsadili dôstojníci s puškami, ale napriek tomu bitka trvala niekoľko hodín.

Polícia zachytila ​​a odviezla dodávku nelegálnych migrantov a objavila telesné pozostatky troch ľudí, ktorí boli zabití pri prestrelke. Štvrtého migranta objavili so strelným poranením a v piatok podstúpil operáciu v miestnej nemocnici a je stabilizovaný. Predpokladá sa, že ďalší migranti unikli polícii cez lesy, v ktorých táborili pred pokusom prekročiť maďarskú hranicu.

Zatiaľ čo národnosť zabitých a zatknutých migrantov ešte nebola zverejnená, predchádzajúce pašerácke bitky v tejto oblasti boli pripísané afganským a pakistanským prevádzačským gangom, ktoré súperili o moc na takzvanej balkánskej trase pre migrantov smerujúcich do lukratívnejších severoeurópskych štátov. 

EURÓPU DESÍ HROZBA ISLAMSKÉHO TERORIZMU! Štáty hromadne zatvárajú hranice (FOTO)
Útok zápalnou bombou na berlínsku synagógu a vraždy v Belgicku a Francúzsku! Slovinsko vo štvrtok oznámilo, že zavedie hraničné kontroly so susedným Maďarskom a Chorvátskom. Urobilo tak po rozhodnutí Talianska urobiť to isté so Slovinskom z... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Niekoľkohodinová prestrelka

Svedkovia citovaní maďarskými a srbskými novinami o boji uviedli, že „bolo neustále počuť praskanie guľometov“, zatiaľ čo ďalší povedali - „strieľajú nepretržite od 3. hodiny ráno, je to strašidelné!“. Podľa týchto správ sa počas 30-minútového nárastu násilia v niekoľkohodinovej bitke súčasne ozývali výstrely z ručných zbraní a neustála streľba z automatických zbraní.

Zatiaľ čo žiadni miestni obyvatelia neboli zranení, bitka otriasla ich nervami a miestna škola uviedla, že v piatok ju navštívila len polovica žiakov, pretože obyvatelia boli príliš vystrašení na to, aby pustili svoje deti z domu.

Bruselská elita sa musí zodpovedať!

Starosta trval na tom, že obyvatelia nie sú ohrození, no napriek tomu by sa nemali približovať k okrajom svojej osady. Máté Kocsis, spojenec maďarského premiéra Viktora Orbána za Fidesz, sa zamýšľal nad dnešnými vraždami v blízkosti maďarských hraníc a varoval, že plány Európskej únie na vynútenie väčšej migrácie európskym štátom by problém ešte zhoršili. 

Uviedol: „Hovorili sme o tom, ale bezvýsledne, politici v Bruseli nútia prijímať migráciu a ešte viac by uvoľnili pravidlá. Problémov bude stále viac a bruselská elita sa musí zodpovedať!“.

Výzva z ministerstva vnútra: Buďme empatickí k migrantom
SR: Ak migranti konajú protiprávne, treba volať políciu a nezasahovať Ministerstvo vnútra (MV) SR upozorňuje občanov, aby nezasahovali sami proti migrantom, pokiaľ majú podozrenie na protiprávnu činnosť. V takom prípade odporúča kontaktovať... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Prebúdzajú sa do kaluží krvi

Pre obyvateľov tejto vidieckej pohraničnej komunity medzi Srbskom a Maďarskom je možno najviac šokujúce, že takéto prestrelky už nie sú také nezvyčajné, keďže gangy pašerákov migrantov bojujú o zabezpečenie obchodu a územia. Horgoš je súčasťou malého kúska pohraničnej krajiny s dedinami Palić a Hajdukovo, ktoré, ako už bolo uvedené, zaznamenali niekoľko prestreliek gangov migrantov v dedinách vzdialených len pár minút jazdy autom od seba.

Breitbart London v auguste informoval, že jeden migrant zomrel po ďalšej hodinovej prestrelke v dedine Hajdukovo, pričom miestni obyvatelia sa nasledujúce ráno prebúdzali do „kaluží krvi“ v uliciach a sadoch ich dediny. Jeden z miestnych obyvateľov povedal miestnym médiám, že gangy pašerákov migrantov „strieľali bez rozdielu na všetko a na každého medzi domami a v záhradách“.

Ďalší uviedol: „Bez prestávky zo všetkých strán hučali guľomety a pršali výbuchy“. Aby sa minimalizovala šanca chytiť zatúlanú guľku z vojny na území gangov migrantov, miestni obyvatelia uviedli, že ležali na podlahe svojich domovov a držali sa ďalej od okien. Podľa novinárov sa život vďaka bitkám stáva „neznesiteľným“.

Maďarsko-srbská hranica, foto: Getty Images

Menšie prestrelky na programe každý týždeň

Ďalšia veľká bitka sa odohrala v tej istej dedine pred rokom, kde opäť jeden zahynul a niekoľko ľudí bolo zranených, všetko afganskí a pakistanskí ilegáli, ale menšie prestrelky sa vyskytujú každý týždeň. Maďarský vysielateľ uviedol, že:

Už viac ako rok pretrvávajú podmienky podobné vojnovej zóne pozdĺž úseku srbskej hranice, pričom zábery takýchto prestreliek migrantov sa teraz odohrávajú každý týždeň. Gangy migrantov sú teraz vybavené automatickými puškami, uniformami s maskovacím vzorom, maskami zakrývajúcimi identitu a zásobami munície."

Bruselských novinárov to nezaujíma

K masívnym prestrelkám došlo v čase rozsiahleho zásahu srbskej vlády, ktorá prisľúbila uväzniť obyvateľov, ak neodovzdajú svoje strelné zbrane. Zatiaľ čo streľba medzi Srbmi sa dostala na titulky medzinárodných médií, opakované niekoľkohodinové prestrelky medzi klanmi pašerákov migrantov v strednej Európe si nezaslúžili väčšiu pozornosť mimo maďarského a srbského domáceho spravodajského trhu.

ILEGÁLNI MIGRANTI? Nemecko spúšťa VEĽKÉ DEPORTÁCIE! Vrátia ich na Slovensko?
Nemecký kancelár Olaf Scholz priznal, že „príliš veľa ľudí prichádza“ do krajiny nelegálne a prisľúbil začať deportácie vo „veľkom meradle“. Do Nemecka sa totiž snaží vstúpiť viac nelegálnych migrantov vstúpiť, ako počas európskej migračnej krízy v... Čítať ďalej
26 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!