Robert Kaliňák: Nie sme ako predošlé SERVILNÉ VLÁDY! Obrannú dohodu s USA UPRAVÍME
28 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

KEĎ VECI NEFUNGUJÚ, TREBA ICH OPRAVIŤ! Dohodu o obrannej spolupráci s USA (DCA) bude nutné upraviť. Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) to uviedol na sociálnej sieti po piatkovom (27. 10.) rokovaní s americkým veľvyslancom v SR Gautamom Ranom. Zároveň ho informoval, že Slovensko na Ukrajinu nebude posielať nové zásielky zo svojich muničných skladov. Teší ho zhoda na tom, že dialóg je cesta k vzájomnej prosperite.

"S americkým veľvyslancom Ranom sme viedli rozsiahlu diskusiu o bezpečnostných výzvach a otázkach spoločného záujmu oboch štátov. Stretnutie nám ukázalo, že vzájomne rešpektujeme svoje názory a dokážeme si bez predsudkov vypočuť a zvážiť požiadavky druhej strany," konštatoval Kaliňák.

"Na rokovaní s americkým veľvyslancom Ranom som jasne povedal, že si vážime dobrých vzťahov so západnými partnermi, ale nie sme ako predošlé servilné vlády!" poznamenal.

"Slovenská zahraničná a obranná politika zažívala zlyhanie za zlyhaním a Slováci už ďalej nemôžu platiť za chyby svojich predstaviteľov. Pomedzi najväčšie zlyhania jednoznačne patrí nešťastne naformulovaná dohoda o obrannej spolupráci (DCA) a trestuhodné rozdanie pre Slovensko nevyhnutne potrebnej vojenskej techniky a munície," uviedol Kaliňák.

Gautam Ran, Kaliňák, zdroj: FB/Robert Kaliňák

Stanovisko proslovenskej vlády znie jasne - na Ukrajinu nepôjde už ani len náboj a obrannú dohodu bude treba vážne upraviť. "Som vďačný za konštruktívny rozhovor a spoluprácu, ale len takú, ktorá je obojstranne výhodná! Najviac ma potešilo, že obidve strany si myslia, že dialóg je to, čo nás posunie ďalej," uzavrel Kaliňák.

U ČURILLOVCOV zrazu neplatí PADNI KOMU PADNI?
Hoci aktuálne majú kompetentní iné problémy, kauza čurillovcov a manipulácia so spismi určite nezapadne prachom, keďže práve nastupujúca vládna garnitúra na ňu roky poukazovala. Doktor práv Martin Ribár, predseda OZ Za demokraciu a právny štát v... Čítať ďalej
28 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik