Prečo Rusko nepotrebuje celú Ukrajinu
29 | 10 | 2023 I Milan Laca

"Trójsky kôň". Prečo by Rusko nemalo oslobodiť celé územie Ukrajiny.

Poslanec Ruskej Štátnej dumy Konstantin Zatulin povedal, že Rusi by nemali dúfať v oslobodenie celého územia Ukrajiny. Vyzval tiež, aby nerátali s tým, že po dokončení "špeciálnej vojenskej operácie" bude ukrajinský štát úplne zlikvidovaný.

Ukrajina prežije

Výsledok operácie, podľa poslanca samozrejme bude, no s najväčšou pravdepodobnosťou ešte zostane Ukrajina. „Musíme pochopiť, že sa môže stať, že to budú ťažké roky spolužitia s Ukrajinou, ktorá zostane v tej či onej podobe,“ povedal Zatulin.

Pripravujú Rusi niečo veľké? Najvyššie velenie je aktívne
Šojgu dorazil na veliteľské stanovište skupiny vojsk Vostok v zóne "špeciálnej operácie". Tlačová služba Ministerstva obrany Ruskej federácie na svojej oficiálnej webovej stránke informovala, že šéf rezortu Sergej Šojgu pricestoval do špeciálnej... Čítať ďalej
26 | 10 | 2023 | Milan Laca

Treba ísť vpred!

Pre Rusko je, podľa Zatulina, hlavné čo najviac napredovať a eliminovať ukrajinskú hrozbu pre mestá na svojom území, vrátane nedávno anektovaných regiónov. "To však neznamená, že zajtra vztýčime vlajku vo Ľvove alebo niekde inde, ako mnohí dúfajú."

Niečo treba nechať tak! 

Zatulin vyjadril presvedčenie, že niektoré regióny Ukrajiny by sa vôbec nemali oslobodzovať. Podľa poslanca, sa napríklad oslobodenie Ľvova a začlenenie tohto západného regiónu Ukrajiny do Ruska rovná „trójskemu koňovi“.

Treba počítať s Poľskom

Politológ Rostislav Iščenko sa pre server Vojenské záležitosti vyjadril k vzťahom medzi Poľskom a Ukrajinou, ako aj k pravdepodobnosti, že Poliaci získajú oblasti západnej Ukrajiny. "Na anektovanie západnej Ukrajiny sa Poľsko vôbec nemusí hádať s Kyjevom, najmä kvôli Banderovi. Ukrajina už dávno nie je len pripravená prijať poľské jednotky vo svojich západných regiónoch, ale tiež požiadala Poľsko, aby ich tam umiestnilo. Obyvateľstvo západnej Ukrajiny bolo zároveň vždy pripravené hlasovať za pripojenie k Poľsku, pretože sa tak dostanú do Európskej únie, o ktorej celý život snívali. Problémy spôsobuje práve poľský negatívny postoj k Banderovi a Banderovým prívržencom, ktorí sú pre Haličanov hrdinami. Kým Poliaci o tom mlčali, Haličania mohli veriť (a mnohí z nich verili), že v Poľsku sa k Banderovcom správajú dobre, pretože Banderovci sú proti Rusku. Teraz, keď Poliaci otvorene deklarovali svoj postoj, propoľské nadšenie Haličanov prudko kleslo. Samozrejme, že Rusko stále nemajú radi a majú z neho väčší strach, ale teraz vedia, že v Poľsku k nim nepotečú žiadne rieky mlieka. Rusko nedá Poľsku nič dobrovoľne, len nasilu. Predovšetkým potrebujeme nielen násilne začleniť celú Ukrajinu alebo jej významnú časť, ale aj dosiahnuť medzinárodné uznanie likvidácie ukrajinskej štátnosti", vyhlásil Iščenko. 

Zelenskyj hromží: TAKTO TO NEJDE! Kvôli Izraelu nás svet ZANEDBÁVA!
Svet venuje pozornosť vojne v Izraeli a zanedbáva Ukrajinu. Server Ukrajinská pravda v tejto súvislosti upozornil, že EÚ zaostáva vo svojich sľuboch, koľko munície Ukrajincom dodá. USA vyzvali Európsku úniu, aby sa v tomto smere zlepšila. A... Čítať ďalej
27 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik