Mikulec vulgárny, ako jeho šéf: Toto je chrapúnstvo vlády organizovaného zločinu (VIDEO)
27 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

To, čo Matúš Šutaj Eštok vo funkcii ministra vnútra „spáchal“, je predzvesťou toho, ako sa bude „vláda organizovaného zločinu“ správať nasledovné roky, uviedol Roman Mikulec (OĽaNO) na narýchlo zvolanej piatkovej tlačovej besede, ktorou reagoval na služobnú degradáciu vysokých policajných funkcionárov.

Na tlačovej besede Mikulec veľmi nevyberaným spôsobom zhodnotil postup Matúša Šutaja Eštoka, ktorý si podľa neho mal počkať na Hamranov odchod z funkcie. Takto je jeho čin pomstou. Nepáči sa mu ani fakt, že boli zrušené pozície policajných viceprezidentov, očakáva preto, že sľub o uzatváraní hraníc pred ilegálnou migráciou minister nebude mať ako splniť. Policajtov vyzval, aby dali vedeniu ministerstva najavo svoj nesúhlas s podobnými praktikami. So Šutajovou Eštokovou akčnosťou má problém aj Igor Matovič, či Dorota Nvotová. Nižšie zložky Smeru však Matovičovi odkazujú, že sa isto nemá čoho báť.

Chrapúň Šutaj Eštok

Nový minister tak podľa Romana Mikulca naplno poprel slová Petra Pellegriniho (Hlas-SD), ktorý hovoril o novej kultúre. Novému ministrovi Mikulec vyčíta, že si nenašiel čas na to, aby ho odvolal osobne. Od Šutaja Eštoka je podľa Mikulca prejav primitivizmu odvolať Hamrana tri dni pred uplynutím termínu, do ktorého trvá jeho pracovný pomer.

„V tomto prípade sa minister mstí človeku, ktorý aj so svojimi kolegami šliapal organizovanému zločinu po krku,“ skonštatoval Mikulec, pričom podľa neho polícii pod Hamranovým vedením dôveruje viac, než 66 percent občanov

Mikulec si chce vo svojej kancelárii zavesiť citát Matúša Šutaja Eštoka, v ktorom hovorí, že policajti, ktorí budú postupovať v súlade so zákonom, bude mať voľné ruky, no ak to tak nebude, bude platiť „padni, komu padni“. Na tento citát chce Mikulec upozorňovať.

Facebook / Roman Mikulec

Na poludnie došlo aj k zrušeniu pozícií viceprezidentov Mikulec je preto zvedavý, ako bude zastupujúci policajný prezident zvládať úrad bez viceprezidentov. Tiež bude zvedavý, ako bude nový minister plniť sľuby o hermetickom uzavretí hranice. Vyzval preto všetkých slušných policajtov, aby sa nenechali ovplyvniť chrapúnskymi krokmi nového ministra a aby s nimi vyjadrili nesúhlas.

Čurillovci z hrušky dole? Zmeny na ministerstve vnútra a R. Mikulec už prská
Exminister vnútra a poslanec Národnej rady (NR) SR Roman Mikulec (Slovensko, Za ľudí, Kresťanská únia) kritizuje spôsob, akým nový minister Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) odvolal policajného prezidenta Štefana Hamrana. Upozornil, že Hamran mal o tri... Čítať ďalej
27 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Zúri aj Matovič

„Keď atrapa ministra z vlády organizovaného zločinu odvoláva čestných bojovníkov s organizovaným zločinom,“dal si na nástenku Facebooku status s fotkou nového ministra Mikulcov šéf, Igor Matovič. Na tomto kvílení sa bavia aj v okresnej organizácii Smeru.

Takto sa to do psej matere robí!

„Ako sme včera predpovedali, Csirkefogó Hamaran sa pos**l! Zľakol sa práce policajta, zľakol sa uniformy a asi sa zľakol aj toho, že bude musieť prísť slúžiť medzi "obyčajných" policajtov! Zbabelec! Bál si sa kolegom pozrieť do očí?,“ pýtajú sa Smeráci s tým, že pán Hamran sa nechal vypísať na PN.

„A jeho džokej Igor už vyplakáva. Igor, neboj sa, veď ty si nič protizákonné a protištátne neurobil, či?,“ pýtajú sa autora statusu, Matoviča.

Nepáči sa ani Demokratke

„Takto sa chovajú zbabelci. Okrem toho, že úplne na hulváta, tak ešte aj zbabelo. Latka je nastavená, a podliezať ju isto nikto z nich nebude,“napísala na Facebooku Demokratka Dorota Nvotová.

Je úsmevné sledovať, ako všetci, ktorí tu 3 roky znásilňovali právo a tí, ktorí im za to tlieskali, teraz vyplakávajú a hovoria o spravodlivosti," poznamenáva na Facebooku Pavol Gašpar, ktorý je terčom kritiky PS za nomináciu na štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti.

Šimečka chce všetko lepšie a konštruktívnejšie. Zatiaľ sa však javí, ako prezlečená Remišová
Michal Šimečka vníma, ako niečo výnimočné to, že PS dostalo v parlamente druhý najsilnejší mandát. Na štvrtkovej tlačovej besede, kde sa niektorí poslanci PS vyjadrili k menovaným ministrom a ich rezortom, Michal Šimečka tiež sľúbil, že hnutie bude... Čítať ďalej
27 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!