Kto dobre zarába na Ukrajine? Hádajte, stačí raz!
27 | 10 | 2023 I Milan Laca

Zisky zbrojoviek v USA rastú a budú rásť. 

Reuters: Príjmy amerických obranných spoločností stúpajú vďaka vojne na Ukrajine.

Plánujú 

Americkí dodávatelia zbraní, vrátane Lockheed Martin a General Dynamics očakávajú, že zisky v nadchádzajúcich štvrťrokoch porastú kvôli objednávkam delostreleckých granátov, protiraketových striel Patriot a očakávanému nárastu objednávok na obrnené vozidlá v dôsledku vojenských operácií na Ukrajine, napísala agentúra Reuters.

Propaganda funguje, výsledky hovoria o niečom inom
Vojna na Ukrajine trvá už 609 dní a podľa Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) so sídlom vo Washingtone Rusi hľadajú ďalšie zdroje pracovnej sily na boj na Ukrajine. Ministerstvo vnútra Ruskej federácie sa údajne znovu zameriava na migrantov zo... Čítať ďalej
25 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Objednávky sa hrnú

Agentúra uvádza, že na konci roku 2022 podpísali americkí dodávatelia nové zmluvy na priame dodávky zbraní Ukrajine a doplnenie amerických zásob pre dodávky do Kyjeva. Reuters informuje, že Lockheed Martin a General Dynamics prezentovali finančné výsledky, ktoré boli lepšie, ako sa očakávalo. Šéfovia týchto spoločností očakávajú, že okrem vojenského konfliktu na Ukrajine povedie v blízkej budúcnosti k zvýšeniu dopytu aj vojna medzi Izraelom a Hamasom, tvrdí agentúra.

Zvyšujú výrobu

"Veľmi rýchlo sme sa posunuli zo 14 tisíc nábojov pre delostrelectvo mesačne na 20 tisíc. Pracujeme v predstihu, aby sme tento objem výroby zvýšili na 85 tisíc, alebo dokonca 100 tisíc nábojov mesačne," povedal Jason Aiken, finančný riaditeľ of General Dynamics. Tržby divízie Combat Systems pre obrnené vozidlá General Dynamics medziročne vzrástli takmer o 25 %, napísala agentúra.

Zarábajú aj ďalší

Spoločnosť RTX, ktorá vyrába rakety AMRAAM používané na Ukrajine, na stretnutí s analytikmi uviedla, že od začiatku bojov  24. februára 2022, dostala objednávky na zvýšenie amerických zásob pre Kyjev v sume približne 3 miliardy dolárov. O 6 % medziročne vzrástol aj predaj obranných systémov spoločnosti Northrop Grumman. Nárast je údajne spôsobený zvýšeným dopytom po munícii a raketových motoroch, používaných v riadených raketových systémoch s viacerými odpaľovacími systémami, uzatvára agentúra.

Rusko zdvihlo jadrový prst! (VIDEO)
Ruské jadrové odstrašujúce sily pod vedením Putina nacvičili „úder v reakcii na nepriateľský jadrový útok“. Prezident Vladimir Putin uskutočnil výcvik strategických jadrových odstrašujúcich síl. Podľa tlačovej správy na webovej stránke Kremľa... Čítať ďalej
26 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!