Fico a Orbán sa postavili proti poskytnutiu 50 miliárd Ukrajine
27 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Proti návrhu poskytnúť ďalších 50 miliárd eur z rozpočtu EÚ na podporu Ukrajiny sa v rozprava na samite lídrov EÚ postavili podľa agentúry Reuters maďarský premiér Viktor Orbán a slovenský premiér Robert Fico.

Podľa denníka Politico nesúhlas slovenského a maďarského premiéra bol považovaný za očakávaný. Došlo k nemu počas debaty o úprave viacročného rozpočtu EÚ, ktorá si vyžaduje jednomyseľnú zhodu členských krajín a ktorú chcú lídri EÚ dohodnúť do konca roka.

Slovenský premiér Rober Fico sa mal odvolávať na obavy ohľadom korupcie v krajine, ktorá sa bráni ruskej agresii.

Podľa predsedu Európskej rady Charlesa Michela prebehla "veľmi dobrá výmena názorov", členské krajiny však musia ďalej rokovať o tom, aké sú ich priority a ako vyvážiť vyčleňovanie nových prostriedkov s presúvaním už vyčlenených peňazí na iné účely.

Prvé informácie z Bruselu po stretnutí premiéra s Leyenovou
Predseda slovenskej vlády Robert Fico (Smer-SD) sa už nachádza na dvojdňovom samite lídrov EÚ v Bruseli. Podľa posledných informácií už absolvoval rozhovor s predsedníčkou Európskej komisie (EK) Ursulou von der Leyenovou a podľa všetkého to vyzerá... Čítať ďalej
26 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Pre pripomenutie

Pred voľbami denníčky typu Aktuality, Sme, Denník N, JoJ (noviny.sk) a podobne takto recitovali:

Aktuality: Podľa novozvolených opozičných poslancov Tomáša Valáška (Progresívne Slovensko) a Michala Šipoša (OĽANO) mu bude zahraničná politika ukradnutá. „Budeme trpení v rámci EÚ. Fico sa bude snažiť pred svojim voličom na Slovensku hrať obrovského frajera a napínať svaly, ale príde do Bruselu a bude tam niekde v kúte stáť a pozerať, čo sa deje,“ povedal Šipoš v diskusnej relácii Na hrane televízie JOJ.

Sme: Predseda Smeru Robert Fico ako premiér bude na rokovaniach Európskej únie sedieť v kúte, zahraničná politika mu bude ukradnutá. V diskusnej relácii Na hrane televízie JOJ sa na tom zhodli novozvolení opoziční poslanci Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko) a Michal Šipoš (OĽANO).

Arpád Soltész: "Obraz premiéra, ako kdesi v kúte skleslo posmrkáva, samozrejme, predstavuje najvyššiu dosiahnuteľnú mieru škodoradosti. O Ficovi sa odjakživa povráva, že nemá ani toľko odvahy ako priemerný zbabelec. No takto sa nezložil ani po prezidentských voľbách."

Aká je realita?

 

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!