Uhrík odkazuje novej vláde: Nezabudnite na Lučanského, zmluvu DCA a besnenie Matovičovej vlády počas covidu!
28 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Líder hnutia Republika Milan Uhrík gratuluje novej vláde k získanému mandátu a za hnutie jej drží palce. Zdôražňuje však, že nová vláda nie je ukončením procesu za záchranu Slovenska, ale jeho začiatkom. Preto prirodzene očakáva, že nová vláda začne naplno pracovať hneď od prvých dní.  Vo svojom videu podáva rady, ako by mala vláda postupovať.

"Považujeme za potrebné zastaviť posielanie nielen zbraní, ale aj peňazí na Ukrajinu – či už zo Slovenského alebo európskeho rozpočtu. Ukrajine sme už pomohli dosť a milióny eur bude potrebné investovať do Slovenska, nie do Zelenského," prízvukuje Uhrík.

Taktiež treba podľa neho čo najskôr obnoviť ochranu hraníc pred migráciou. "Pretože tí migranti po voľbách nezmizli, naďalej predstavujú obrovské riziko a je len otázkou času, kedy sa stane nejaká tragédia," uviedol Uhrík a povedal, že, samozrejme, očakáva aj zrušenie zmluvy DCA - čiže ľudovo povedané zrušenie americkej vojenskej prítomnosti na Slovensku.

"Teda zrušenie toho, čo sme ako opozícia spoločne kritizovali, proti čomu sme hlasovali v parlamente a protestovali v uliciach. Obzvlášť treba zrušiť nákup Naďových amerických vrtuľníkov pre námornú pechotu, pretože sú to zbytočne vyhodené peniaze v prospech Ameriky."

 

Vláde drží palce

"Taktiež držíme palce vláde pri očiste kultúry od progresivizmu, a pri zrušení nezmyselnej zonácie národných parkov a vyriešení problémov s medveďmi. A to ani nehovorím, že bude treba prešetriť besnenie Matovičovej vlády počas Covidu, smrť generála Lučanského a porušovanie práv všetkých slušných ľudí," vymenúva europoslanec.

Dúfa, že nová vláda prinesie na Slovensko potrebnú zmenu a touto cestou im praje veľa dobrých a správnych rozhodnutí.

"Hnutie REPUBLIKA bude počas nasledujúceho obdobia konštruktívnou opozíciou. Budeme aj naďalej hlasom bežných občanov a budeme upozorňovať na zlyhania vlády bez ohľadu na to, kto je pri moci. Pretože to je naša opozičná práca. Veď každá vláda a každý politik musí byť kontrolovaný. Držme si palce, Slovensko!"

Robert Kaliňák: Nie sme ako predošlé SERVILNÉ VLÁDY! Obrannú dohodu s USA UPRAVÍME
KEĎ VECI NEFUNGUJÚ, TREBA ICH OPRAVIŤ! Dohodu o obrannej spolupráci s USA (DCA) bude nutné upraviť. Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) to uviedol na sociálnej sieti po piatkovom (27. 10.) rokovaní s americkým veľvyslancom v SR Gautamom Ranom.... Čítať ďalej
28 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik