Rusko zdvihlo jadrový prst! (VIDEO)
26 | 10 | 2023 I Milan Laca

Ruské jadrové odstrašujúce sily pod vedením Putina nacvičili „úder v reakcii na nepriateľský jadrový útok“.

Prezident Vladimir Putin uskutočnil výcvik strategických jadrových odstrašujúcich síl. Podľa tlačovej správy na webovej stránke Kremľa „úlohy naplánované počas výcviku boli úplne splnené“.

Cvičenie

Cvičenie strategických odstrašujúcich síl zahŕňalo odpálenie balistických a riadených striel. Ako informovala tlačová služba Kremľa, išlo o „test síl a prostriedkov pozemných, námorných a vzdušných zložiek jadrovej triády, ako aj vojenských veliteľských a kontrolných orgánov“.

Švajčiarsko sa otočí k Rusku? Európa sa začína meniť?
Švajčiarsko pred proruským obratom. Tamojšia ľudová strana ohlásila radikálnu zmenu v politike krajiny. Ďaľší na rade? Vyzerá to tak, že ďalšia európska krajina sa chystá zmierniť svoj protiruský postoj. „Švajčiarska ľudová strana nemá v žiadnom... Čítať ďalej
26 | 10 | 2023 | Milan Laca

Čo odpálili?

Medzikontinentálna balistická strela Yars, ktorá odštartovala z kozmodrómu Pleseck , o pár minút zasiahla cieľ na cvičisku Kura na Kamčatke. Spolu s ňou bola z Barentsovho mora z jadrovej ponorky Tula odpálená námorná balistická raketa Sineva. Strategické raketové nosiče Tu-95MS začali pracovať na oblohe a vypustili zo vzduchu riadené strely. Ako zdôraznil Kremeľ, všetky plánované úlohy boli „úplne dokončené“.

Odpálenie rakety Sieva z ponorky

O "triáde" 

„Jadrové odstrašujúce sily“ a „jadrová triáda“ nie sú to isté. „Tirada“ sú pozemné jadrové rakety, ponorky s jadrovými raketovými zbraňami a strategické lietadlá s jadrovými bombami a raketami.  „Jadrové odstrašujúce sily“ zahŕňajú  okrem námorných, pozemných a vzdušných zložiek vzdušné obranné zariadenia, protivzdušnú obranua, protiraketovú obranu a varovný systém pred raketovým útokom. Teda všetko, čo má vojensko-politické vedenie krajiny varovať, že nepriateľ spustil raketový úder, chrániť sa pred ním a vrátiť úder.

Kedy môžu použiť jadrové zbrane?

"Podľa našej vojenskej doktríny môžeme použiť jadrové zbrane v dvoch prípadoch“, vysvetlil vojenský expert Jurij Knutov v rozhovore pre KP.RU. "Po prvé: odvetný úder ako odpoveď na nepriateľský jadrový útok. Po druhé: keď je ohrozená existencia ruského štátu. Posledné cvičenie bolo len nácviko,protiútoku.

Prečo cvičili?

"Toto je signál pre bývalých partnerov. V prvom rade USA. Američania a blok NATO sa k našej krajine správajú dosť drzo - priamo sa zúčastňujú na nepriateľských akciách na strane ukrajinskej armády, svoju úlohu zohrali aj udalosti na Blízkom východe. Veď z Izraela už prichádzajú náznaky o možnosti použitia jadrových zbraní. Zatiaľ sú tieto náznaky nejasné. Okrem toho sa imámovia z Pakistanu obrátili na vládu a vyhlásili, že ak Izrael použije jadrové zbrane proti akejkoľvek islamskej krajine, v tomto prípade proti Iránu, potom je Pakistan povinný spustiť jadrový útok na Izrael. Je nepravdepodobné, že naša jadrová triáda zasiahne do tohto konfliktu. Ale to, čo sa deje, vytvára hrozby. Reagujeme na tieto hrozby – nie ako agresori, ale ako brániaca sa krajina," vyhlásil Jurij Knutov.

Pripravujú Rusi niečo veľké? Najvyššie velenie je aktívne
Šojgu dorazil na veliteľské stanovište skupiny vojsk Vostok v zóne "špeciálnej operácie". Tlačová služba Ministerstva obrany Ruskej federácie na svojej oficiálnej webovej stránke informovala, že šéf rezortu Sergej Šojgu pricestoval do špeciálnej... Čítať ďalej
26 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!