O červených tangáčoch a jamkách, o hnoji v parlamente a hanbe národa
26 | 10 | 2023 I Mária Škultétyová

Hlas ľudu: Rada by som poznala názor psychológa na Matovičov stredajší prejav v národnej rade. Chcela by som počuť, kde sa v jednom človeku berie toľko nenávisti,  urážok a poníženia.

Možno aj toto  vystúpenie v rozprave prispelo k tomu, že Pellegrini  ako predseda parlamentu získal v histórii SR  najviac hlasov.  Možno aj tí, čo ho nechceli voliť, urobili tak natruc Matovičovi. S istotou ale môžem povedať, že Matovičov prejav bola len obrovská kopa hnoja. Hnoja, ktorý smrdí rovnako ako ten, čo kedysi poslanec Hlina na vlečke priviezol a vykydal  pred parlament. Dnes už  „vďaka“ Matovičovi máme hnoj aj v parlamente.

Pomsta

Ak ako laik vychádzam z obsahu, dá sa usúdiť, že to bola pomsta za Pavlínku.  Za kaštieľ, ktorý vraj kúpila. S touto informáciou prišla tesne pred voľbami strana Hlas. Keď vieme, aký je Igor háklivý na meno a česť svojej manželky, tak potom o pomste možno hovoriť.

Matovič boh a hrdina

Mňa okrem slov zaujal aj jeho postoj. Výraz tváre.  To, ako tam stál.  Už nehovoril z neho strach z Kaliňáka a novej vlády. Za rečníckym pultom stál boh Matovič. Stál tam  víťaz. Hrdina. Stál tam človek,  ktorému patrí celé Slovensko. Slovensko,  ktoré zničil a teraz ho bez hanby sprivatizoval - prijal ho do nového názvu strany. Nebudem klamať, keď poviem, že je to drzosť a svätokrádež.

Parlamentná kultúra

Už som sa raz bola vyjadrila, že mafiu treba vyhnať z parlamentu. Že parlament treba očistiť od vulgárnych slov a nadávok, aké používa Matovič. Úfam sa, že Pellegrinimu a novým poslancom sa to aj napriek Matovičovi podarí. Ale nie tým, že ho budú ignorovať, ako počúvam. Mali by prijať také pravidlá, ktoré nedovolia podobné vystúpenia. Ináč reči o parlamentnej kultúre budú len plané reči.

Nula, zlomené egá a frustrácia

Naozaj neviem, či nejestvuje spôsob, ako takým ľuďom zabrániť vystúpiť pred národ. Ako nedopustiť, aby si poslanci za cenu urážok a poníženia oponentov liečili svoje zlomené egá a frustráciu. Možno práve v tom je ďalšia príčina Igorovej nenávisti a zloby. Porazený  a bohorovný ťažko znáša to, že nič neznamená, že je nikto, nula. Trpí a bolí ho, že aj napriek nákladnej a špinavej kampani sa nestal víťazom. Je porazený, s ktorým nikto nechce. Drží ho len jeho partička. Partička ľudí, ktorí sa za veľké groše zapredali,  aby boli  hanbou národa.

Hlas ľudu: Vláda bola vymenovaná. Šeliga, kde si, nejdeme do ulíc?
No ukáž sa, ty veľký demokrat, vylez z diery! Nájdi si Farskú a Stankeho a šup, šup na tribúny, šup do ulíc! A zober aj Budaja, Kňažka, Vašáryovú - tie môžeš aj obidve. Vezmite si rapkáče a kľúče, nech to má silu! Ešte zoberte aj Koščovú, bude... Čítať ďalej
25 | 10 | 2023 | Mária Škultétyová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!