Noví ministri už nachádzajú perly. Problémom bude Gabčíkovo
26 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) je jedným z ministrov, ktorí si v stredu, 25. októbra prebrali okrem svojich ministerských poverení aj prislúchajúce ministerstvá. Taraba prichádza s prvými zisteniami, ktoré na neho na Ministerstve životného prostredia (MŽP) SR čakali.

Taraba tvrdí, že aby nebola ohrozená ekologicky čistá výroba elektriny, budeme musieť „ratovať“ Gabčíkovo. Konštatuje, že takýchto perál bude viac, no nie je tam na písanie statusov, ale na riešenie problémov. Taraba už vie, na čo sa chce na MŽP zameriavať.

Sysle nie sú problém

„Budaj riešil síce sysľov, ale to, že elektráreň Gabčíkovo je v havarijnom stave a okamžite treba vymeniť turbíny za približne 250 miliónov, aby nebola ohrozená výroba elektriny z čistého zdroja - vody, ho vôbec netrápilo. Namiesto investícií, zisky z firmy vyťahoval preč,“informuje Taraba na Facebooku o jednom zo zistení pri preberaní MŽP.

Vláda vymenovala nových štátnych tajomníkov
Vláda Roberta Fica vymenovala na svojom prvom zasadnutí nových štátnych tajomníkov jednotlivých ministerstiev. Zároveň odvolala doterajších. Igor Choma a Denisa Žiláková budú štátnymi tajomníkmi na Ministerstve dopravy SR. Na post generálneho... Čítať ďalej
25 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Nadchádza čas sťažovania si?

Taraba pripúšťa, že toto je perla, akých zrejme v štáte, ktorý je v rozklade, bude pribúdať.

Pixabay | Gabčíkovo

„Nebudeme Vás týmto zamestnávať, ale budeme problémy riešiť tak, aby sme Slovensko posunuli vpred a občania mali dôveru v dobre spravovaný štát,“sľubuje Taraba.

Tarabove plány

Prioritou envirorezortu bude podľa jeho nového šéfa Tomáša Tarabu (nominant SNS) naštartovanie vecí, ktoré zanedbal exminister Ján Budaj. "Nejdem s nikým bojovať. Podávam pomocnú ruku na to, aby sme sa starali o zdravý vzduch, vodu a pôdu, aby sme dali reálnu ochranu životného prostredia na najvyššiu úroveň," poznamenal. Zamerať sa chce na obnovu turbín na Vodnom diele Gabčíkovo či kanalizácie. Naďalej podľa Tarabu budú fungovať aj zásahové tímy pre medveďa. Na ministerstve chce vytvoriť platformu pre diskusiu medzi mimovládnymi organizáciami, neštátnymi majiteľmi a rôznymi inštitúciami.

PRVÉ PLÁNY NOVÝCH MINISTROV VLÁDY ROBERTA FICA
Ministri novovymenovanej vlády SR si v stredu popoludní prevzali agendu na svojich úradoch. Z ministerstiev zamierili rovno na úrad vlády, kde sa zišli na prvom rokovaní kabinetu Roberta Fica (Smer-SD). Riešiť by podľa ministrov mali personálne... Čítať ďalej
26 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!