Pripravujú Rusi niečo veľké? Najvyššie velenie je aktívne
26 | 10 | 2023 I Milan Laca

Šojgu dorazil na veliteľské stanovište skupiny vojsk Vostok v zóne "špeciálnej operácie".

Tlačová služba Ministerstva obrany Ruskej federácie na svojej oficiálnej webovej stránke informovala, že šéf rezortu Sergej Šojgu pricestoval do špeciálnej vojenskej operačnej zóny. Skontroloval predsunuté veliteľské stanovište skupiny Vostok a jednotky ruských ozbrojených síl. Sú to sily, ktoré sa nachádzajú na úseku Južnodoneckej línie bojového kontaktu.

Kontrola

Rezort obrany zároveň dodal, že minister si počas návštevy vypočul správy od náčelníkov služieb o pripravenosti celej skupiny na zimné obdobie. V prvom rade ide o poskytovanie teplého oblečenia a vykurovacieho zariadenia pre vojenský personál. Okrem toho bol Šojgu informovaný o úspechoch Vostoku pri dobytí pevností ukrajinských ozbrojených síl.

Rusi im ukradli rakety! Preto ich nemajú...
Trump obvinil Rusko z krádeže "super-duper rakiet" zo Spojených štátov. Rusi ukradli plány pre „super-duper raketu“ z USA a zostrojilo ju! Zlodeji! Rusko ukradlo Američanom projekty na „super-duper raketu“, povedal bývalý americký prezident... Čítať ďalej
25 | 10 | 2023 | Milan Laca

Aj Putin bol na fronte

Koncom minulého týždňa pricestoval na návštevu veliteľstva ruských ozbrojených síl v Rostove na Done prezident Vladimir Putin. Náčelník generálneho štábu Valerij Gerasimov ho informoval o postupe plnenia úloh Severného vojenského okruhu.  Hlava štátu si vypočula Gerasimovovu správu a prezident absolvoval aj ďalšie rozhovory s predstaviteľmi vyššieho vedenia rezortu obrany.

Čo to znamená?

Za týmito frázami, ako aj za zverejnenými zábermi zo stretnutia sa však skrýva oveľa viac detailov. Toto nie je prvýkrát, čo Putin navštívil veliteľstvo. V auguste bol v sídle špeciálnej vojenskej operačnej skupiny v Rostove na Done, vypočul si správy od Gerasimova, ako aj od veliteľov smerov a ďalších vyšších dôstojníkov zoskupenia. Je pozoruhodné, že v priebehu 24 hodín si ruská armáda výrazne „zlepšila pozíciu pozdĺž frontovej línie“ smerom na Kupjansk. Vytlačili ukrajinské jednotky na úseku frontu, ktorý bol dôležitý pre ďalší vývoj situácie. Operačno-taktické letectvo aj delostrelectvo sa aktívne zúčastnili na boji. 

Čo možno očakávať?

Dá sa predpokladať, že po tejto Putinovej návšteve veliteľstva dôjde k citeľnému oživeniu a pokroku na frontoch Severného vojenského okruhu. Je zrejmé, že Gerasimov mal dobré správy aj pre najvyššieho veliteľa – v určitom momente na záberoch zo stretnutia sa Putin široko usmieval.

Útoky na Krymský most a Kremeľ. JE ZA TÝM KYJEV A CIA!
Príslušníci SBU, vycvičení americkou CIA, boli obvinení z útokov na Krymský most a Kremeľ. WP: Útoky na Kremeľ a Krymský most vykonali agenti SBU vyškolení CIA. Vyšlo to na verejnosť Pracovníci Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU), ktorých... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!