PREZIDENTKA MENUJE VLÁDU ROBERTA FICA! (video)
25 | 10 | 2023 I Gabriela Fedičová

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu v Prezidentskom paláci vymenovala Roberta Fica (Smer-SD) za predsedu vlády SR.

MENOVANIE VLÁDY ROBERTA FICA

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu v Prezidentskom paláci vymenovala vládu SR. Povedie ju Robert Fico (Smer-SD).

Vládnu koalíciu vytvorili strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS. Posty vo vláde si rozdelili v pomere 7 : 7 : 3. Za Smer budú vo vláde Robert Kaliňák (podpredseda vlády, ministerstvo obrany), Ladislav Kamenický (ministerstvo financií), Richard Takáč (ministerstvo pôdohospodárstva), Juraj Blanár (ministerstvo zahraničných vecí), Boris Susko (ministerstvo spravodlivosti) a Jozef Ráž mladší (ministerstvo dopravy).

Za Hlas-SD bude vo vláde sedieť Erik Tomáš (ministerstvo práce), Zuzana Dolinková (ministerstvo zdravotníctva), Richard Raši (ministerstvo investícií a informatizácie), Peter Kmec (vicepremiér pre plán obnovy), Denisa Saková (podpredsedníčka vlády, ministerstvo hospodárstva), Tomáš Drucker (ministerstvo školstva) a Matúš Šutaj Eštok (ministerstvo vnútra).

Do ministerských kresiel za SNS zasadne Tomáš Taraba (podpredseda vlády, ministerstvo životného prostredia) a Martina Šimkovičová (ministerstvo kultúry). Obsadí aj nové ministerstvo športu a cestovného ruchu, ktoré má vzniknúť od januára 2024.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik