ODPOR voči masovej MIGRÁCII rastie na celom svete!
25 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Podľa rozsiahleho medzinárodného prieskumu USNews.com, odpor voči masovej migrácii rastie v Čile, Švédsku, Dánsku či Nemecku ešte rýchlejšie ako v Spojených štátoch, informuje Breitbart.

U voličov „od Dánska cez Švédsko až po Spojené štáty americké – výrazne ochladla podpora imigrácie uprostred globálnej migračnej krízy,“ uvádza správa o  prieskume medzi 17 000 ľuďmi v 36 krajinách.

„Medzi prijímajúcimi krajinami existuje určitý negatívny konsenzus... že imigračné zákony musia byť sprísnené,“ priznal Cristián Doña-Reveco, docent na University of Nebraska v Omahe.

Napriek tomu vlády v Spojených štátoch, Spojenom kráľovstve, Nemecku a ďalších krajinách násilne vnucujú svojim občanom obrovské vlny migrácie, čiastočne preto, že koncentrovaná moc darcov a investorov často prevyšuje vplyv roztržitých, zaneprázdnených voličov.

Promigračný prieskum sa pýtal ľudí, či súhlasia s tým, že „Moja krajina by mala byť otvorenejšia imigrácii“.

„Spojené štáty zaznamenali druhý najväčší pokles – zo 67 % podpory v roku 2022 na takmer 58 % v roku 2023,“ uvádza sa na stránke,  aj keď táto otázka nabáda ľudí, aby schválili väčšiu migráciu, pretože bagatelizuje škody, ktoré občanom spôsobili.

Ale odpor voči migrácii ešte viac stúpol vo Švédsku a Nemecku, poznamenala stránka.

Výzva z ministerstva vnútra: Buďme empatickí k migrantom
SR: Ak migranti konajú protiprávne, treba volať políciu a nezasahovať Ministerstvo vnútra (MV) SR upozorňuje občanov, aby nezasahovali sami proti migrantom, pokiaľ majú podozrenie na protiprávnu činnosť. V takom prípade odporúča kontaktovať... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

V rebríčku tróni Čile

Čile však podľa správy vykázalo najväčší pokles podpory migrácie. „Zahraničná populácia krajiny sa od  roku 2017  do roku 2021 približne zdvojnásobila,“ uvádza sa v správe. Populácia migrantov v Čile sú väčšinou Venezuelčania a Haiťania.

Verejná mienka sa posúva smerom k pro-občianskej politike aj v Austrálii a Spojenom kráľovstve, pričom obe krajiny sú tvrdo zasiahnuté prílevom migrácie zo strany elít.

Štúdia USNews.com pravdepodobne podceňuje celosvetový posun proti migrácii pracovnej sily. Mnohé ďalšie prieskumy totiž ukazujú, že migrácia – a najmä migrácia pracovnej sily –  je medzi voličmi čoraz nepopulárnejšia.

Migranti vo Veľkom Krtíši, foto: FB/Tomáš Taraba | Migranti vo Veľkom Krtíši.

Biden to nezvláda

Podľa septembrového prieskumu agentúry Reuters/Ipsos, ktorého sa zúčastnilo 4 415 dospelých, 54 percent Američanov tvrdí, že prisťahovalectvo pod vedením Bidena sťažuje život všetkým. Toto číslo sa zvýšilo zo 48 percent v júli 2023 na 57 percent. 

Prieskum Siena College v New Yorku z 24. októbra priniesol prekvapenie. "Málokedy vidíme problém, v ktorom by 79 % demokratov, republikánov, nezávislých, mužov, žien, černochov, belochov, Latinoameričanov, katolíkov, židov a protestantov všetci súhlasili – že prílev migrantov je vážny problém. Tento názor zdieľa 82 % republikánov, 68 % nezávislých a 52 % demokratov.

54 percent Američanov tvrdí, že Biden povoľuje inváziu na južné hranice, podľa prieskumu z augusta 2022, ktorý si objednalo ľavicové národné verejné rádio (NPR). 54-percentná väčšina „invázie“ zahŕňala 76 percent republikánov, 46 percent nezávislých a dokonca 40 percent demokratov.  

Prielom vo svetovej tlači: PRIZNAJTE UŽ PRAVDU O COVIDE!
Známy britský onkológ Karol Sikora tvrdí, že postcovidové roky stále zreteľnejšie ukazujú, že lockdowny v čase covidovej pandémie boli zlým riešením. Podľa neho bol narušený vývoj malých detí, obrovsky vzrástol počet úmrtí mimo covidu, najmä... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik