MIMORIADNE Migrant s EXTRÉMNE nákazlivou CHOROBOU utiekol z nemocnice!
25 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Lekári, ale aj polícia varujú všetkých Slovákov. Migrant s vysokonákazlivou chorobou ušiel z nemocnice vo Vysokých Tatrách. Má  infekčnú tuberkulózu.

Zo záchytného tábora ho s tuberkulózou previezla eskorta do špecializovanej nemocnice vo Vysokých Tatrách. Dvadsaťštyriročný Pakistanec však po týždni odtiaľ ušiel cez okno a zmizol v lese. Teraz ho hľadá polícia a varujú pred ním aj lekári. Je totiž stále vysoko infekčný.

O mimoriadnej situácii informovali tvnoviny.sk. „Je možné, že to pripravoval, lebo mal spolubývajúceho na izbe, ktorý ho de facto kryl,“ povedal námestník riaditeľa Národného ústavu vo Vyšných Hágoch Peter Šterbák.

Dve hodiny, medzi siedmou a deviatou ráno, jeho spolupacient na izbe personálu tvrdil, že Hamad išiel na toaletu, potom do sprchy, a napokon, že ani nevie, kam sa podel. „Určite je nebezpečný pre spoločnosť, pretože je naďalej infekčný a liečbu neukončil,“ dodal Šterbák.

Útek plánoval

Hamad sa počas pobytu domáhal mobilu. Všetkým bolo jasné, že čosi kuje. „Tým, že sa deň predtým oholil, tak splynul s bežnou populáciou a bol na nerozoznanie,“ spresnil Šterbák.

Policajti nám potvrdili, že do jeho hľadania zapojili všetky svoje zložky. Prípad riešia ako podozrenie zo šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby.

AKTUÁLNE! MEDVEĎ ZAÚTOČIL NA MUŽA v okrese Prievidza
MEDVEĎ HNEDÝ NAPADOL MUŽA V OKRESE PRIEVIDZA, informuje na sociálnej sieti Polícia - Trenčiansky kraj. "Včera v doobedňajších hodinách v ovocnom sade medzi obcami Malinovou a Nitrianskym Pravnom medveď zaútočil na 49-ročného muža. Spôsobil mu... Čítať ďalej
25 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik