Katolícka cirkev rastie všade... LEN V EURÓPE UPADÁ
25 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Komplexná štatistická správa o katolicizme z tohto týždňa odhaľuje rast tam, kde je Cirkev pulzujúco ortodoxná, a úpadok tam, kde upadla do svetského liberalizmu, informuje Breitbart. Čaká nás nová luteránska reformácia?

Európa už Boha nepotrebuje...

Za posledný rok, za ktorý sú k dispozícii spoľahlivé údaje (2021), vzrástla katolícka populácia celosvetovo o 16 240 000 členov v porovnaní s predchádzajúcim rokom, pričom nárast zaznamenali všetky kontinenty okrem Európy, kde sa počet členov cirkvi znížil o 244 000.

Rast bol najväčší v Afrike, ktorá zaznamenala nárast o 8 312 000 členov. Nie je prekvapením, že správa tiež poznamenala, že týždenná účasť na omši podľa krajín bola najvyššia v Nigérii (94 percent), po ktorej nasledovala Keňa (73 percent).

Desať zo 17 krajín s  najnižšou týždennou účasťou na omšiach je v Európe na čele s Holandskom s iba sedempercentnou účasťou.

V súčasnosti tvoria katolíci 17,67 percenta svetovej populácie, uvádza správa.

Pápež František vyzýva na ukončenie prelievania „nevinnej krvi“ v Gaze
Dosť bolo vojen! Pápež František v nedeľu vyzval na zastavenie krviprelievania v Gaze, čím zdôraznil potrebu chrániť civilné obyvateľstvo, informuje Breitbart. „S veľkým zármutkom naďalej sledujem, čo sa deje v Izraeli a Palestíne,“ povedal pápež... Čítať ďalej
16 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

V Nemecku najliberálnejší duchovní

V samostatnej analýze prezident Katolíckej ligy Bill Donohue tento týždeň poznamenal, že „najviac ľavicovo orientovaní duchovní na svete sú Nemci; Afričania sú najortodoxnejší."

Mnohí členovia nemeckého duchovenstva „chcú protestantizovať katolícku cirkev“, poznamenal Donohue. "Ale to nefungovalo príliš dobre - len málo luteránov navštevuje bohoslužby."

Katolícka cirkev v Európe upadá, pretože skôr „napodobňuje“, než "vyzýva" spoločnosť, dodal Donohue. „Pravoslávia, čiže ortodoxia predáva; heterodoxia zlyháva“.

Pápež František/Getty Images

Nová luteránska reformácia - samovražedná cesta?

Ako zdokumentoval Breitbart News, nemecká katolícka cirkev už roky stráca členov, ale aby čelili exodu, duchovenstvo len zhoršilo problém tým, že podporovalo pokrokové záujmy a nie obnovovalo tradičné cirkevné učenie.

Katolícka cirkev v Nemecku využila výzvu pápeža Františka na uskutočnenie procesu načúvania s názvom „Synodalna cesta“ s využitím zámienky dialógu na navrhnutie radikálnych zmien zavedeného cirkevného učenia, napísal katolícky intelektuál George Weigel vo Wall Street Journal na začiatku tohto roka.

Nemecká synodálna cesta sa napríklad rozhodla „prepísať sexuálnu etiku a sviatostnú prax Katolíckej cirkvi tým, že povolila formálne, liturgické požehnanie zväzkov osôb rovnakého pohlavia a povolila, aby boli ženy pripustené k svätým stavom,“ napísal Weigel.

Homosexuálny pár, ilustračné foto: Pixabay

To, čo sa odohráva v Nemecku, sa podobá „luteránskej reformácii v 16. storočí: odpadlíctvu“, napísal Weigel, čo viedlo niektorých v Ríme k tomu, aby hovorili o synodálnej ceste ako o „samovražednej ceste“.

Pápež František telefonuje Joeovi Bidenovi
Pápež František zatelefonoval americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi, aby prediskutoval potrebu identifikovať „cesty k mieru“ na Blízkom východe a inde, uviedol v pondelok vatikánsky tlačový úrad. Informuje o tom portál Breitbart. Diskutovali aj... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik