ZNÁSILNILI JU TRAJA UKRAJINCI! Má na mobile ich ksichty a polícia nič
24 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Polícia nekoná, tak sa matka obete obrátila na médiá! Kriminalisti začali úkony trestného konania pre podozrenie z trestného činu znásilnenia, ale do súčasnej chvíle sa im nepodarilo zistiť páchateľa. Reč je o pol roka starom prípade, keď sa obeťou útoku troch Ukrajincov stala v Prahe dvadsaťročná študentka. „Áno, bola pod vplyvom alkoholu a správala sa bezstarostne, to ale nedáva nikomu povolenie na znásilnenie,“ hovorí jej mama, ktorá sa obrátila na Parlamentní Listy.cz. Pripadá jej podivné, že polícia páchateľa nedopadla, keď ich tváre natočila dcéra na mobil, a navyše podľa neho trasovala jej pohyb v priebehu noci, takže by nejaké svedectvá existovať mali.

Pol roka vyšetrujú a stále nič

 

V druhej polovici apríla tohto roku došlo v Prahe 10 v skorých ranných hodinách k znásilneniu vysokoškolskej študentky tromi ukrajinsky hovoriacimi mladíkmi vo veku okolo dvadsiatich rokov. Polícii sa ani po viac ako pol roku od činu nepodarilo zistiť páchateľa. Matka obete sa s okolnosťami prípadu obrátila na Parlamentné Listy.cz. 

„Keď som hovorila s vyšetrovateľmi, naznačovali mi, že si o to dcéra koledovala svojím správaním. Áno, bola pod vplyvom alkoholu a správala sa bezstarostne, to ale nedáva NIKOMU povolenie na znásilnenie,“ zdôrazňuje pani H., ktorej identitu z pochopiteľných dôvodov prezrádzať nebudeme. Jej dcéru budeme v tomto článku označovať ako Alenu, ale jej pravé meno to nie je.

UŽ TO ZAČÍNA! Ukrajinec zabil v Brne Róma… TOTO JE ODPOVEĎ! (VIDEO)
Skupina Rómov sa vrhla v centre Brna na Ukrajincov. Hádzali po nich stoly a stoličky, informuje portál brnenska.drbna.cz. V centre Brna sa strhla hromadná bitka Skupina zhruba dvadsiatich Rómov napadli v centre Brna dvoch Ukrajincov. Cudzinci... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Svoje rozprávanie začína pani H. tým, ako sa o tom, čo sa stalo jej dcére, dozvedela. „Bola som v práci a písala mi moja kamarátka, ktorá má dcéru a naše dievčatá sa kamarátia, či viem, čo robí Alena. Že poslala jej dcére správy alebo krátke videá, že je úplne mimo, že je úplne v prdeli, že nevie, čo sa deje, že sa opila a čo sa jej stalo. A tá to dala vedieť svojej mame a ona mne. 

Ja som sa snažila dcéru okamžite kontaktovať, lenže ona mala v tom čase už vybitý telefón, blúdila po Prahe električkami, bola zmätená, nevedela vôbec, kde je. Tak som volala políciu, pretože viem, že má psychické problémy, bála som sa, že by si mohla niečo urobiť. Mala som o ňu strach. Po nejakej dobe som sa jej dovolala. To už bola doma a potvrdila mi, čo sa stalo. Tak som jej zavolala ešte záchranku,“ spomína pani H.

Priviezli jej mobil, ale povedali, že nikoho nechytili

Na žiadne podrobnosti sa dcéry v tej chvíli nevypytovala. „Ja som bola tiež v šoku a mala som hlavne potrebu jej zavolať pomoc. Ja žijem viac ako sto kilometrov od Prahy, zatiaľ čo ona pri štúdiu býva v Prahe. Hlavne som chcela, aby mala pomoc, tak som z nej žiadne informácie nedolovala. Len som asi bola trochu hysterická, pretože som jej nadávala, čo to vyviedla, prečo sa niekde s niekým takto spustila a išla na nejaký blbý výlet autom. Do jej študentského bytu potom prišla polícia aj záchranka, ako som ich tam poslala. Potom ju odviezli na Bulovku na vyšetrenie, také, čo sa robí po znásilnení,“ opisuje študentkina mamička.

Prielom vo svetovej tlači: PRIZNAJTE UŽ PRAVDU O COVIDE!
Známy britský onkológ Karol Sikora tvrdí, že postcovidové roky stále zreteľnejšie ukazujú, že lockdowny v čase covidovej pandémie boli zlým riešením. Podľa neho bol narušený vývoj malých detí, obrovsky vzrástol počet úmrtí mimo covidu, najmä... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Polícia na Prahe 7, kde poškodená bývala, ju potom takmer celý deň vypočúvala. „Ona na tom bola veľmi zle psychicky, tak ich poprosila, pretože sama cítila, že to bude zlé, aby ju odviezli do liečebne v Bohniciach. Povedala, že to určite nezvládne, že má strach sama o seba, že potrebuje starostlivosť. Tak ju tam po tom dni, čo ju vypočúvali, odviezli na hospitalizáciu. Po necelom týždni jej prišli do Bohníc vrátiť jej mobilný telefón. Oznámili jej, že prípad odovzdali Prahe 4, podpísala protokol, že jej vracajú telefón. Tiež povedali, že nikoho nemajú. Pritom predtým bolo od nich oznámenie, že už jedného majú. A boli celkom arogantní, hovorili takmer v tom zmysle, že si o to koledovala. Ano, rizikové správanie mala, čo sa budeme rozprávať. Ale žiadna ženská si o toto nekoleduje,“ ohradzuje sa pani H.

Po odchode kamaráta si prisadla k tým hovädám

Dcéru potom videla cez víkend toho týždňa, keď za ňou do liečebne v Bohniciach išla. „Nechcela som z nej nič páčiť, ale ona sama sa celkom aj zverovala. Najhoršie je to, že ona bola tej noci fakt dosť opitá, že má v pamäti len také útržky. Nevie vôbec, kam išli, kde boli, či sa to stalo na nejakej ubytovni alebo v nejakom hoteli. Ale ani toto nám nebola polícia schopná povedať. Pritom by to mala vedieť, keď mala týždeň jej mobilný telefón, aby jej pohyb tú noc natrasovala, aby zistila, kadiaľ sa pohybovala. To sa dá zistiť úplne jednoducho, si myslím. Tiež je divné, že nemajú žiadne svedectvo z miesta, či už to bola ubytovňa, alebo hotel. Za viac ako polrok sme sa od polície nič nedozvedeli,“ konštatuje mama obete.

Rómovia sa zišli v Brne. Zapálili sviečky za mladíka, ktorého ZAVRAŽDIL UKRAJINEC. A POTOM SA TO ZVRTLO... (VIDEO)
Rómovia sa v Brne aj napriek ohlásenému zrušeniu zhromaždenia zišli pred Janáčkovým divadlom, aby zapálením sviečky pri fotografii uctili mladého zavraždeného Róma. Na mieste sa zišli stovky ľudí. No zhromaždenie sa zmenilo na výbuch emócií. Proti... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik