SNS rozhodla: Ministrom životného prostredia vo štvrtej Ficovej vláde bude Tomáš Taraba
24 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Novým nominantom na post šéfa envirorezortu za SNS bude Tomáš Taraba. Na tlačovej konferencii v utorok (24. 10.) to oznámil predošlý nominant strany Rudolf Huliak.

Taraba priblížil, že dôvodom personálnej výmeny je zabezpečenie čo najrýchlejšieho vymenovania novej vlády. 

"SNS bude zastávať post na Ministerstve životného prostredia (MŽP) SR odborne, hrdo a najmä slušne," vyhlásil Taraba. Rozhodnutie podľa jeho slov urobili v záujme stability vlády a čo najrýchlejšieho menovania novej vlády. Odmieta, že by zmena nominácie bola potvrdením toho, že klub SNS nestojí za Huliakom.

Predošlým kandidátom na post ministra životného prostredia bol novozvolený kandidát na poslanca Národnej rady SR Rudolf Huliak. Toho však hlava štátu Zuzana Čaputová odmietla vymenovať zo zásadných dôvodov. Prezidentka zároveň trvala na novej nominácii na túto funkciu s tým, že dokým SNS nové meno nedoručí, vládu nevymenuje.

"Sme dohodnutí, že ostávam v parlamente ako nominant na predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie," avizoval Huliak. 

Prezidentka pri oznámení, že Huliaka za ministra nevymenuje argumentovala ústavnoprávnymi dôvodmi. Tvrdí, že Huliakovo menovanie by nedávalo záruku riadneho chodu rezortu. Lídra Smeru-SD Roberta Fica povereného zostavením vlády požiadala o doručenie nového návrhu.

Fico jej argumenty odmietol a avizoval, že ak bude SNS na nominácii trvať, hlave štátu predloží návrhy ministrov vrátane Huliaka. Podľa národniarov hlava štátu nerešpektuje ústavné princípy. Pripomenuli jej viazanosť ústavným príkazom vymenovať na návrh predsedu vlády ministrov bez možnosti ich individuálneho posudzovania.

HULIAK SŤAHUJE KANDIDATÚRU!
Tomáš Taraba je novým nominantom SNS na ministra životného prostredia, na tlačovej konferencii to oznámil predseda strany Andrej Danko. Rudolf Huliak ostane v parlamente. <iframe width="560" height="315"... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik