Polícia VARUJE! Psychiatrický pacient na úteku v minulosti spáchal násilný trestný čin
24 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Hľadaný muž, ktorý v pondelok (23. 10.) opustil areál psychiatrickej nemocnice v Kremnici, sa v minulosti dopustil násilného trestného činu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

"V čase vyšetrovania skutku po zabezpečení dôkazového materiálu z odboru zdravotníctva bolo trestné stíhanie zastavené, nakoľko zo znaleckých posudkov bolo zrejmé, že osoba trpí duševnou poruchou, pri ktorej nebol v čase spáchania skutku schopný rozoznať nebezpečenstvo jeho konania," uviedla Kováčiková.

Polícia: Pomôžte s pátraním

Znalci zároveň podľa jej slov ďalej uviedli, že jeho pobyt na slobode môže byť z psychiatrického hľadiska pre spoločnosť nebezpečný. Mužovi bola v tom čase nariadená súdom ústavná psychiatrická liečba.

"Polícia sa na občanov obracia s prosbou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po tomto mužovi," dodala s tým, že akékoľvek informácie k jeho pobytu môže verejnosť oznámiť na telefónnom čísle 158.

Riaditeľ nemocnice: Nie sme väzenie

Riaditeľ Psychiatrickej nemocnice prof. Matulaya v Kremnici Vladimír Husárček uviedol, že muž bol hospitalizovaný na otvorenom oddelení zariadenia.

"Podľa mojich prvých informácií bol pacient umiestnený na otvorenom oddelení, to znamená, že mal voľný pohyb po areáli. My nie sme nápravnovýchovné zariadenie, sme nemocnica, takže niektorí pacienti sú na uzavretom, niektorí na otvorenom oddelení," poznamenal pre TASR s tým, že nie je náročné areál opustiť bez súhlasu ošetrujúceho personálu.

Foto: FB/Polícia SR

Polícia v pondelok večer informovala, že z psychiatrickej nemocnice v Kremnici ušiel 43-ročný Marcel z Veľkého Krtíša, ktorý môže byť nebezpečný pre okolie. Muž je 175 cm vysoký, zavalitej postavy, váži 130 kg, má modro-zelené oči. Oblečenú by mal mať čiernu bundu, čierne nohavice. V hornej časti tela má rozsiahle tetovanie a nad ľavým okom piercing.

Riaditeľ psychiatrie o PACIENTOVI na ÚTEKU: My nie sme väzenie!
Pacient, ktorý v pondelok (23. 10.) opustil areál psychiatrickej nemocnice v Kremnici, bol hospitalizovaný na otvorenom oddelení zariadenia. Vzhľadom na jeho umiestnenie na tomto oddelení si riaditeľ zariadenia Vladimír Husárček nemyslí, že ide o... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik