Mazurek: Pani prezidentka, hanbite sa! (VIDEO)
25 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Netrvalo dlho a Milan Mazurek (mimoparlamentné hnutie Republika) je aj so svojim priamym slovníkom späť. Tentokrát krizizuje prezidentku za jej kádrovanie nominantov vládnej koalície na posty ministrov. Vo videu na Facebooku Mazurek prezidentke pripomenul, že kandidáti na ministrov prešli riadnymi demokratickými voľbami do NR SR.

Čo je pre prezidentku dôležité

„Vy celkom bez hanby celému národu ukazujete, že demokracia pre vás v prezidentskom paláci nič neznamená. Že oveľa dôležitejšie je, čo si o niektorom nominantovi na ministra myslia nejaké spriaznené mimovládne organizácie,“myslí si Milan Mazurek. Ten ju kritizuje aj za to, že jej názor je dôležitejší, ako desiatky tisícov voličov. Stavia ju to podľa neho do pozície severokórejského diktátora.

AKTUALIZOVANÉ Prezidentka vymenuje v stredu novú vládu Roberta Fica
Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenuje v stredu (25. 10.) o 14.00 h novú vládu Roberta Fica (Smer-SD). TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec. V utorok dostala hlava štátu kompletný zoznam nominácií na členov novej vlády.... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Skutočné problémy

Ľudí na Slovensku by ale podľa Mazurekových slov zaujímalo, ako sa prezidentka postaví k ich skutočným problémom.

„Viete, možno ste si to nevšimli. Ale 9. októbra zasiahlo Slovensko, najmä okresy Humenné a Vranov nad Topľou silné zemetrasenie,“upriamuje vo videu Mazurek prezidentkinu pozornosť na stovky občanov v dvadsiatichštyroch dotknutých obcí. Tí buď o svoje obydlia úplne prišli, alebo musia nájsť prostriedky na rekonštrukciu. Všetci títo ľudia očakávali, že buď ona, alebo ňou menovaná Ódorova vláda „aspoň zdvihne svoje pozadia a príde z Bratislavy na východ a pozrie sa tamojším ľuďom do očí a povie im, ako bude riešiť situáciu.“

Vlajočky, ale pomoc žiadna

„Pani prezidentka. Keď ide o nejakú sexuálnu menšinu, tak sa s Ódorom predbiehate, kto tam bude ako prvý a kto bude najviac mávať rôznymi dúhovými vlajočkami,“ vyčíta vo videu predseda Republiy a dodáva, že na ľudí, ktorí Slovensko roky budovali, rodiny s deťmi, akosi rýchlo prezidentka zabúda.

Dom po zemetrasení v obci Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou, foto: TASR

Nezabúda však Prešovský samosprávny kraj a poslanci zastupiteľstva. Michal Kaliňák (Hlas-SD) na Facebooku informoval, že zastupiteľstvo na elimináciu škôd po zemetrasení vyčlenilo stotisíc eur a keď sa upravia podmienky v nesprávne nastavenom fonde VÚC, bude môcť uvoľniť ďalších 360-tisíc eur.

EUTANÁZIA? Liberálka Nicholsonová nechce, aby jej deti utierali zadok
„Nezomieram! Iba som poskytla rozhovor o eutanázii,“ hovorí europoslankyňa, ktorá zmýšľa inak, ako väčšina bežných, „zaostalých“ Slovákov. Lucia myslí ako moderná Európanka, zodpovedná za vlastné starnutie. Nechce, aby jej deti utierali zadok či... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Mária Škultétyová

Na divadlo ľudia zvedaví nie sú

„Pani prezidentka. Takto sa hlava štátu v normálnej slušnej ľudskej spoločnosti nespráva. Ľudia nie sú zvedaví na vaše boľševické divadlá a na to, kto sa vám páči či nepáči za ministra. Pani prezidentka, hanbite sa!“ uzavrel nahnevaný Mazurek.

Pravdepodobnosť sa zvyšuje

Pravdepodobnosť budúceho zemetrasenia sa podľa seizmológa časom zvyšuje, pretože od roku 1906 narastá deficit energie uvoľnenej vo forme zemetrasení. „Už niekoľko desaťročí zdôrazňujeme, že ak by aj došlo zajtra k zemetraseniu porovnateľnému s tými, ktoré vznikli v minulosti, nebolo by to v rozpore so seizmologickým poznaním a skúsenosťou,“  povedal seizmológ Univerzity Komenského a Slovenskej akadémie vied Peter Moczo. K podobnému zemetraseniu, aké bolo na východe Slovenska,  podľa neho môže dôjsť aj v budúcnosti. Mohlo by vzniknúť v jednej z ohniskových zón, ako Pernek, Dobrá Voda, Žilina, Komárno, Vihorlatské vrchy, alebo na strednom a východnom Slovensku.

Aké je RIZIKO budúceho zemetrasenia? Toto sú možné LOKALITY
Nedávne zemetrasenie na východe Slovenska, ktoré spôsobilo aj väčšie materiálne škody, nám len pripomenulo, že síce Slovensko nie je žiadne Japonsko, ale aj v našich končinách k zemetraseniam – väčším či menším – môže dochádzať a pravidelne... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik