ČAPUTOVÁ NASTAVILA LATKU NIŽŠIE, AKO KISKA! (VIDEO)
24 | 10 | 2023 I Eka Balašková

Právnička Judita Laššáková sa nazdáva, že o Rudolfovi Huliakovi už toho bolo povedané dosť, vo videu ju tentokrát zaujala druhá ministerská nominantka Slovenskej národnej strany, Martina Šimkovičová. Tá by mala prebrať ministerstvo kultúry.

Laššáková vo videu pripomína, že PaedDr (doktorka pedagogiky) Martina Šimkovičová nie je v parlamente žiadnym nováčikom. Napriek tomu očakáva, že bude, tak, ako každý, robiť chyby. Hercom, ktorí okolo Šimkovičovej robia krik radí, že namiesto brojenia proti nej, by bolo užitočnejšie rokovanie s ňou, ako novou ministerkou.

Laššáková však pripomína, že nevymenovanie Huliaka je určitý precedens – hociktorý budúci prezident sa môže rozhodnúť nevymenovať kandidáta na ministra, lebo bude mať iný, ako dovtedy preferovaný názor. Podľa Laššákovej však Zuzana Čpautová nároky na prezidenta SR oproti Kiskovi ešte znížila.

Jedným z tých, ktorým sa Šimkovičová ako ministerka nebude páčiť je aj Milan Kňažko - bývalý herec a minister.

Nie je jej čo vytknúť

V parlamente už pôsobila, a to vo volebnom období 2016-2020 najskôr v klube Sme rodina, neskôr, ako nezaradená. Šimkovičová napriek tomu, že proti jej titulu nik nemá námietky, čelí atakom hlavne zo strany hercov.

„Ak vám naozaj vadí, lebo si myslíte, že ide pani Šimkovičová proti vám, tak namiesto toho, aby ste sa zomkli, prišli za ňou a požiadali ju o dialóg, aby na vás nezabudla, keďže ministerstvo kultúry nie sú iba herci, tak namiesto toho okoreňujete verejný priestor zbytočnou nenávistnou rétorikou k osobe, ktorá si to nezaslúži,“myslí si právnička.

Bez chýb však ani ona nebude

Laššáková od Šimkovičovej neočakáva, že nebude robiť chyby.

„Nikto nie je v stave, aby nerobil chyby. Robili ich ministri pred ňou a budú aj po nej. Nikto nebude taký nevýrazný, ako bola „Colombova žena“, teda pani Milanová, ktorá dokonca súhlasila s tým, aby sa Múzeum SNP spod ministerstva kultúry dostala pod ministerstvo obrany,“ pripomína Laššáková.

Martina Šimkovičová. Foto: tasr

Prečo jej pomôcť

Laššáková nechápe, že herci sa stavajú do pozície absolútnych kritikov. Prečo by ten dialóg mal vyzerať inak?

„Na post ministra nepotrebujete mať žiadne extra vzdelanie, pretože tam nie je cenzus ani vedomostný, ani odborný, ani vzdelanostný. Ide o politickú nomináciu,“ vysvetľuje právnička, ktorá by ten huriavk chápala, keby šlo o nomináciu na sudcov Ústavného súdu. Tu je však neopodstatnený. Zvlášť, ak nikomu na ministerstve informatizácie neprekážala Veronika Remišová.

Totálne prepadáky volieb: Nicholsonová, Pročko a Budaj (FOTO)
Analytici organizácie KAPA 12 ani nie mesiac po voľbách vystavili odchádzajúcej vládnej koalícii vysvedčenie. OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí z ich analýzy nevychádzajú s veľmi dobrým kreditom napriek tomu, že za zdroj informácii si analytici... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Čaputovej precedens

Nevymenovanie Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia si podľa Laššákovej treba dobre zapamätať, pretože bude slúžiť ako precedens.

„EÚ napriek tomu, čo tu šíria všetky médiá bývalého hlavného prúdu o tom, ako je EÚ založená na ligerálnom trhovom hospodárstve, sú fejky. Dezinformácie a klamstvá. Základy EÚ sú položené na sociálnom trhovom hospodárstve,“ objasňuje Laššáková. Tá to „preložila“ do možnej ľahšie pochopiteľnej situácie, že ak nový minister financií Kamenický (Smer) a ministerka hospodárstva Saková (Hlas) budú presadzovať sociálne trhové hospodárstvo a budúcim ministrom by mal byť niekto s myslením Ivana Mikloša, ktorý rozpredal Slovensko, nemá ho nastávajúci prezident vymenovať, kvôli odklonu od Sakovej a Kamenického politiky?

Budaj ako príklad

Právnička radí prezidentke, aby si prečítala článok Hlavného denníka, kde podľa analytikov Ján Budaj prišiel o úplne najviac preferenčných hlasov vo voľbách – z viac, ako 123 tisíc hlasov vo voľbách 2020 sa v týchto voľbách dostal na 6 546 hlasov.

Facebook / KAPA 12 | Tabuľka č. 2

„Vážená Zuzana Čaputová, to, čo robíte v prezidentskom paláci otvára Pandorinu skrinku pre všetkých budúcich prezidentov v budúcnosti. Fakt som si nemyslela, ale vy ste nastavili latku pre to, kto môže byť prezidentom SR ešte nižšie, ako ju nastavil Andrej Kiska,“ konštatuje Laššáková, ktorá nastupujúcim ministrom drží palce. Nie z osobného očarenia, ale preto, že si jednoducho uvedomuje, že majú pracovať aj pre jej prospech. A v prospech celého Slovenska.

Kopol si aj Kňažko

Jedným z tých, čo kritizovali aj Šimkovičovej nomináciu na post ministerky kultúry bol aj Milan Kňažko – tribún Nežnej revolúcie, ktorý sa v politike síce už neangažuje, no hovorí do nej rád.

Podľa mňa je to typická nominantka z tohto zoznamu. Má rovnakú kompetenciu ako väčšina známych ľudí, ktorí boli dosadení na ministerské posty. Viem, že pani Šimkovičová bola moderátorkou. Neviem, aký má vzťah ku kultúre, či sa v nej aktívne podieľala. To mi uniklo. Viem, že pracovala v médiách, ktoré sa zaoberajú konšpiráciami," napísal herec na sociálnej sieti s tým, že ak pochybuje, že zo zhruba tridsiatich inštitúcií, ktoré ministerstvo kultúry riadi, by vedela vymenovať aspoň päť.

Kňažko PENÍ nad nomináciami! Šimkovičová má pre neho ODKAZ
Ako ináč, hovorca liberálnych médií Milan Kňažko, sa tentoraz pustil aj do nominantky na ministerku kultúry - Martiny Šimkovičovej. A Šimkovičová reaguje. Šimkovičová patrí medzi osobnosti, ktoré sa médiám nepáčia a ktoré by umelci, bývalý... Čítať ďalej
20 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik