BOJÍ sa Kolíková POMSTY za SMRŤ LUČANSKÉHO? (VIDEO)
24 | 10 | 2023 I Eka Balašková

Jednou z čiernych škvŕn na bývalej vláde je aj smrť bývalého policajného prezidenta, generála Milana Lučanského. Keďže zomrel vo väzbe za záhadných okolností, práve Mária Kolíková (SaS) by mala mať maximálny záujem o vyšetrenie tohto prípadu, keďže sa to stalo v rezorte pod jej vedením.

Jedna z diváckych otázok na Máriu Kolíkovú v nedeľnej diskusnej relácii Na telo s Michalom Kovačičom znela, či sa ex ministerka nebojí pomsty za Lučanského. Podľa Kolíkovej je nechutné, ako sa táto, podľa nej samovražda, zneužíva. Navyše šéfom väzenstva v tom čase bol Ficov nominant a ju obviňovať je nemysliteľné. Ivan Ševčík však prednedávnom avizoval, že udalosť bude novou vládou patrične prešetrená.

Umyla si ruky

“Nebojí sa pani Kolíková nejakej formy pomsty od nastupujúcej vlády napríklad za pána Lučanského?,” prečítal moderátor divácku otázku.

“Prípad pána Lučanského je veľmi smutný a je úplne až nechutné, aké sú šírené nepravdy o tomto prípade. Že malo dôjsť k úmrtiu nejakým cudzím zavinením. Pravdou však je, že šéfom väzenstva v tom čase bola osoba, ktorú si určila ešte vláda Roberta Fica. Takže ja som ani nemenila vlastne túto osobu, takže mňa obviňovať, že som mala dosah priamo v tomto ústave, to je proste nemysliteľné,” znela Kolíkovej odpoveď v relácii Na telo s Michalom Kovačičom a nepravdy, ktoré podľa nej poslanec Taraba šíri sú dôkazom o jeho hrubej neznalosti väzenského systému.

Tomáš TARABA diskutoval s Máriou KOLÍKOVOU
SNS nebude blokovať vymenovanie vlády. V prípade, že by bolo potrebné zmeniť nomináciu na post šéfa Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR, existujú viaceré alternatívy. V hre je aj nový kandidát či výmena rezortov v rámci koalície. Vyplýva to... Čítať ďalej
22 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Bola to samovražda a hotovo

Moderátor pripomenul Kolíkovej, že podobné otázky dostával aj policajný prezident Hamran, ktorý však už mieri do civilu.

“Sú to veľmi nenávistné prejavy. Ja som vykreslená v rôznych videách, ktoré viem, že jedno z naozaj takých hlúpych bolo šírených aj na sieťach Štefana Harabina,” reagovala politička s tým, že jej neušli ani výroky Roberta Kaliňáka či poslanca Tarabu.

“Je tu šírená nepravda o tomto úmrtí a potom ľudia si myslia, že skutočne tu došlo k úmrtiu niekoho zavinením. Nič tu nebolo preukázané, generálny prokurátor sám mal nad tým záštitu, takže tu stále rozprávať o tom, že k tomu úmrtiu malo dôjsť inak ako samovraždou je len zneužívanie tejto smrti na trieskanie politického kapitálu a áno, aj na vytváranie vyhrážok aj voči mojej osobe,”uzavrela Kolíková na Markíze.

Ševčík hovorí o reálnych informáciách

„Odovzdať to vyšetrovateľovi, ktorému nedôverujeme a ktorý je napojený na súčasnú vládu sme nechceli. Pokiaľ sa zmení politická garnitúra, nastúpi tam príčetné vedenie policajného zboru a ministerstva, keďže inšpekcia patrí pod ministerstvo, tak dodáme ďalšie dôkazy, aby sa to vyšetrovanie pohlo nejakým ďalším smerom a aby sa táto vec náležite objasnila,“prisľúbil poslanec za SNS, generál Ivan Ševčík v relácii Teraz takto.

Ševčík: OTVORÍM VYŠETROVANIE SMRTI GENERÁLA LUČANSKÉHO! Mám informácie, ktoré držím v režime utajenia!
Do Národnej rady SR sa dostal aj policajný generál vo výslužbe Ivan Ševčík, dlhoročný spolupracovník zosnulého Milana Lučanského. A práve jeho tragická smrť je opradená množstvom otázok nie len laickej verejnosti. V relácii Teraz takto Ševčík... Čítať ďalej
13 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!