HANBA ŽURNALISTIKY! BOJKOT ŠIMEČKOVÝCH MÉDIÍ doviedla SNS do dokonalosti! (VIDEO)
24 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Majú po chlebe! Poslanci novej slovenskej vládnej koalície zloženej z víťaznej strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS plánujú poskytnúť viac priestoru „alternatívnym médiám“. Tým Šimečkovým médiám, menovite Denníku N, Aktualitám alebo denníku SME, mnohí z nich odmietajú poskytovať rozhovory. Poslanec SNS Peter Kotlár dokonca uvedené médiá označil za „hanbu žurnalistiky“. Dnes ich dokonca nepustili na tlačovú konferenciu strany SNS.

Denník SME, Aktuality.sk a Denník N nechceli pustiť na tlačovú konferenciu strany SNS. Zástupcovia médií ostali čakať pred vrátnicou, zatiaľ čo ostatné médiá vrátnik pustil. Informovali o tom samotné zasiahnuté médiá.

Prvý bol Smer

„Kým sa TV Markíza nevráti k serióznej práci celoštátneho média, ktoré má zo zákona objektívne, nestranne a nezaujate informovať bez vlastných hodnotiacich úsudkov, Smer–SSD sa nebude zúčastňovať predvolebných politických diskusií TV Markíza,“ informovala strana na svojom facebookovom profile ešte koncom augusta s tým, že Markíze vytkla ako nevyváženosť spravodajstva, tak aj povestný titulok s dezolátmi v uliciach. O pár dní neskôr sa k Smeru pridalo aj hnutie Republika a strana SNS.

Hanba žurnalistiky

„Neposkytneme odpovede ‚hanbe žurnalistky', menovite SME, Denníku N, Aktualitám, Novému Času, Markíze, JOJ, Ta3, a kým sa nenapravia situácie v RTVS (Rozhlas a televízia Slovenska), nebudem zodpovedať ani tejto platforme,“ odkázal serveru Mediaklik poslanec novej koaličnej vlády Peter Kotlár zo strany Slovenská národná rada (SNS).

Podpredseda Smeru-sociálnej demokracie - víťaznej strany slovenských volieb - Ľuboš Blaha tiež prehovoril o médiách, ktoré sú na Slovensku považované za dezinformačné. 

Na Slovensku vidí budúcnosť, kedy práve tieto médiá bude citovať aj najsledovanejšia slovenská súkromná televízia TV Markíza. „Prečo by sa nemohlo stať, že napríklad Markíza bude citovať napríklad Hlavné správy, Infovojnu alebo Slobodný vysielač, keď bude hovoriť o nejakej dôležitej informácii z vlády? Viem si to veľmi dobre predstaviť,“ povedal poslanec Smeru-SD k médiám, ktoré on sám označoval za „alternatívne“.

Šimečkove médiá

Ďalšími poslancami, ktorí sa rozhodli mainstreamové médiá bojkotovať, sú Tibor Gašpar a Roman Michelko.

„Za seba hovorím, že určite budem ignorovať niektoré vybrané médiá... Za seba hovorím, že určite nebudem dávať vyjadrenia Denníku N, denníku SME, Aktualitám a snáď ani Rádiu Expres a vybraným televíziám, najmä Markíze. Tieto médiá sú naozaj špičkové, čo sa týka manipulácie. Nemá zmysel im dávať nejaký názor, pretože ho potom aj tak dajú do iného kontextu alebo ho inak upravia tak, aby vyznel úplne inak, než bolo zamýšľané,“ vyjadril sa Gašpar.

„Nie je to nič oficiálne organizované, ​​ale spontánne vzniká nepísaná dohoda, že sa nereaguje a nespolupracuje s tými najnepriateľskejšími, protislovenskými médiami: Denníkom N, SME, Aktualitami alebo rádiom Expres. Niektoré médiá vrátane veľkých televízií zatiaľ dostali šancu na sebareflexiu, ale najväčšie ‚novinárske žumpy' si zaslúžia bojkot,“ uviedol Michelko.

S Blahom podoba čisto náhodná?

SNS na čele s Andrejom Dankom tak dotiahla bojkot do dokonalosti. Nielen, že Šimečkovým médiám, ako Denník N, Aktuality.sk a denník SME nazval sám líder koaličnej strany, neposkytujú rozhovory, dnes ich odmietli pustiť na tlačovú konferenciu!

Zástupcovia médií ostali čakať pred vrátnicou, zatiaľ čo ostatné médiá vrátnik pustil. To nám môže evokovať prípad podpredsedu Smeru Ľuboša Blahu, ktorého na jar nepustili na diskusiu v Slovenskom rozhlase. Blahu nepustili ani cez vrátnicu!

Fico pripomenul, že keď vo februári tohoto roku nemohol prísť do relácie RTVS Marián Kéry, a to zo zdravotných dôvodov, podpredsedu strany Ľuboša Blahu, ktorý prišiel namiesto neho, pustili len po vrátnicu. "A nikto sa s ním ani nebavil,“ upozornil na silne medializovaný prípad.

Fico ostro RTVS: Že vás HANBA NEFACKÁ! CENZÚRA ako v čase NORMALIZÁCIE (VIDEO)
RTVS ŠÍRI CENZÚRU A SPRÁVA SA AKO KOMUNISTICKÁ TELEVÍZIA V ČASE NORMALIZÁCIE! Takto reagoval na nedeľnú diskusnú reláciu RTVS O 5 minút 12 na facebooku líder preferenčne najsilnejšej strany Smer - SSD Robert Fico. Upozornil na dve rovnaké situácie... Čítať ďalej
24 | 04 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik