Čaputová zbavila Fica ČASOVANEJ BOMBY! Pošle jej ďakovnú kyticu?
24 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Prezidentka zbavila Roberta Fica veľkého bremena. Skonštatoval to na sociálnej sieti politik Peter Weiss. Podľa neho ak by sa Rudolf Huliak stal členom vlády, skôr či neskôr by ju musel premiér zneškodniť sám, čo by znamenalo veľký konflikt v koalícii.

Časovaná bomba?

"Ponechajme bokom ústavnoprávnu stránku sporu o nomináciu pána Huliaka s jeho, jemne povedané, podivnými názormi, na člena novej slovenskej vlády. Rozhodne o nej Ústavný súd SR. V každom prípade, odmietnutím vymenovať Rudolfa Huliaka za ministra životného prostredia pomohla pani prezidentka nastávajúcemu premiérovi zbaviť sa časovanej bomby," myslí si politik.

Podľa Weissa ak by sa tento človek stal členom vlády, skôr či neskôr by ju musel premiér zneškodniť sám, čo by znamenalo veľký konflikt v koalícii. A ten si vzhľadom na tesnú väčšinu v parlamente nemôže dovoliť.

"Viete si predstaviť, že by premiér mohol dlho tolerovať politické škody, ktoré by tento človek so svojimi radikálnymi a nekvalifikovanými postojmi vyrábal v zahraničí i doma? Určite R. Fico v duchu poslal pani prezidentke kyticu ako poďakovanie za jej pomoc. Aj keď to naoko vyzerá, že sa na ňu hnevá," domnieva sa Weiss.

Huliak je tŕňom v oku. Vážne je to jediný problém Slovenska?
Zodpovedný prístup pri výbere budúceho ministra životného prostredia žiada v petícii 50.000 ľudí. Výzvu podporilo aj 170 vedcov a 60 organizácií. Na pondelkovom tlačovom brífingu o tom informoval Ondrej Kameniar z organizácie My sme les, ktorá... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Nepochopil protest

Weiss dodáva, že človek by očakával, že ženy, ktoré sa ponáhľali pred prezidentský palác, idú protestovať proti názoru R. Huliaka, že sú nerovnoprávne. Podľa neho Očová nie je stavaná na rodovú rovnosť a vyžaduje pevnú ruku. "To je predsa myslenie z 19. storočia! Nehovoriac už o jeho túžbe upaľovať odporcov, ktorá ho posúva ešte ďalej - do stredoveku," varuje politik.

A v závere statusu sa pýta: "Možno s ľuďmi s takouto mentálnom výbavou modernizovať dramaticky zaostávajúce Slovensko?"

Politik a diplomat Peter Weiss FOTO TASR - Martin Baumann

Problémový? Pre Prezidentský palác určite

Hlavný denník chce iba upozorniť pána Weissa, že občania pred prezidentským palácom chceli prezidentku Zuzanu Čaputovú upozorniť na to, že nevymenovaním ministrov porušuje Ústavu. A je úplne jedno, či sa jedná o Huliaka, alebo by to bol Matovič, Remišová, či Gröhling, o ktorých odbornosti na posty ministrov financií, informatizácie či školstva žiadne námietky pred časom nemala.

To bolo asi preto, že držali líniu naratívu, ktorý sa šíril z prezidentského paláca. Teda Čaputovej, a tým aj Washingtonu, absolútne názorovo vyhovovali. Čo sa o Huliakovi povedať nedá. Ale môže byť problém s vymenovaním ministra kvôli názorovej nezhode? To už je otázka na ústavných právnikov.

Sme pripravení! Zuzana Čaputová porušuje ÚSTAVU! (NAŽIVO)
Slovenskom sa niekoľko dní šíri pozvánka na protest, ktorým chcú občania prezidentku Zuzanu Čaputovú upozorniť na to, že nevymenovaním ministrov porušuje Ústavu. Občianski aktivisti zo všetkých kútov Slovenska organizovali autobusy, vďaka ktorým sa... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik