Výzva z ministerstva vnútra: Buďme empatickí k migrantom
23 | 10 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

SR: Ak migranti konajú protiprávne, treba volať políciu a nezasahovať

Ministerstvo vnútra (MV) SR upozorňuje občanov, aby nezasahovali sami proti migrantom, pokiaľ majú podozrenie na protiprávnu činnosť. V takom prípade odporúča kontaktovať miestnu políciu alebo záchrannú službu. MV SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

Nefotiť a nenatáčať!

Ministerstvo pripomína, že fotografovanie alebo natáčanie migrujúcich osôb bez ich súhlasu je zasahovaním do ich súkromia a môže zvyšovať napätie. "Ak ste svedkom situácie, ktorá by mohla byť ohrozením, informujte štátnu alebo mestskú políciu a nezasahujte do súkromia ostatných," spresnilo.

Buďme empatickí!

MV SR zároveň prosí obyvateľov o empatiu. "Tranzitujúce osoby, ktoré prechádzajú našou krajinou, majú za sebou často ťažké skúsenosti. Buďte empatickí voči ich situácii, môžu sa cítiť zraniteľne a vystrašene. Pokiaľ nie ste svedkom protiprávneho konania, zachovajte rešpekt a ľudskosť," uzatvorilo.

Pripomenulo, že v prípade záujmu pomáhať je možné kontaktovať mimovládne organizácie, ktoré sa špecializujú na túto oblasť.

Hlas ľudu: Otvorený list moderátorovi TA3 Rasťovi Ilievovi
POČÚVAJ, ILIEV! Nebudem vyberať slová, budem hovoriť tak, ako cítim. Na hrubé vrece, hrubá záplata. Teda tak, Ilievko! Niekto je teplý, niekto rozvedený a niekto žije už s tretím chlapom. Niekto robí politiku, niekto moderuje. Niekto odsudzuje... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!