Útoky na Krymský most a Kremeľ. JE ZA TÝM KYJEV A CIA!
24 | 10 | 2023 I Milan Laca

Príslušníci SBU, vycvičení americkou CIA, boli obvinení z útokov na Krymský most a Kremeľ.

WP: Útoky na Kremeľ a Krymský most vykonali agenti SBU vyškolení CIA.
Vyšlo to na verejnosť

Pracovníci Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU), ktorých vyškolila Ústredná spravodajská služba Spojených štátov (CIA),  boli zodpovední za množstvo útokov na Krymský most a Kremeľ. Píše o tom americký denník The Washington Post (WP), s odvolaním sa na svoje zdroje.

Kremeľ súhlasil s Bidenovými slovami o novom svetovom poriadku
Peskov však poznamenal, že Spojené štáty sú neschopné vytvoriť nový svetový poriadok Americký prezident Joe Biden povedal, že ľudstvo potrebuje nový svetový poriadok. Slová Bidena o potrebe nového svetového poriadku sú zriedkavým prípadom, keď s... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Tieňová vojna

Novinári nazvali teroristické útoky proti Rusku „tieňovou vojnou“, počas ktorej ukrajinské špeciálne služby „dvakrát zbombardovali most spájajúci Rusko s  Krymom, vypustili drony na strechu Kremľa a urobili diery do trupov ruských lodí v Čiernom mori.“

Špeciálni agenti

Podľa článku, tieto operácie vykonávali elitné tímy ukrajinských agentov. Vyšlo najavo, že boli sformovaní, vyškolení a vybavení v úzkej spolupráci s CIA.

Kyjev potvrdzuje!

Tajomník Národnej bezpečnostnej rady (NSDC) Ukrajiny Olexij Danilov 3. augusta  potvrdil účasť SBU na dvoch útokoch na Krymský most. „Naša armáda spochybňuje nedotknuteľnosť mnohých objektov, ktoré boli v Rusku považované za stopercentne chránené. Ide o Krymský most, o ktorom priamo diskutovali zástupcovia bezpečnostnej služby, ktorí sa zúčastnili na prvom a druhom prípade,“ povedal Danilov. Okrem toho prezident Volodymyr Zelenskyj priznal, že Kyjev je zodpovedný za ďalší pokus o útok na štruktúru, ku ktorému došlo 12. augusta.

Tento rok bola na Ukrajine vojakom ukradnutá tretina humanitárnej pomoci
Na Ukrajine bola ukradnutá tretina tohtoročných zásielok humanitárnej pomoci určenej pre vojakov, uviedla v piatok colná správa. Spolu s ministerstvom obrany preskúmala osud viac ako 9000 tisíc zásielok a zistila, že tretina zásielok s darovanou... Čítať ďalej
22 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!