Šimkovičová môže zastaviť státisíce na boj proti dezinformáciám
23 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Nádejná ministerka kultúry Martina Šimkovičová (SNS) môže zastaviť štátne dotácie na boj proti dezinformáciám.

Šimkovičová, ktorá pôsobila ako moderátorka v internetovej televízii TV Slovan, je podľa bývalého "hlavného prúdu" práve tá, ktorá je známa iba tým, že šíri konšpirácie a dezinformácie.

Ako píše portál SME, Martina Šimkovičová môže zrušiť štátne dotácie na boj proti dezinformáciám. Rozhodovať o státisícoch eur pre tieto projekty bude hodnotiaca komisia ministerstva kultúry v utorok. Jej verdikt, ktoré projekty podporiť bude pre pravdepodobnú ministerku len návrhom, nebude musieť prijať.

Portál dopĺňa, že sa môže stať, že Šimkovičová celú verejnú súťaž aj zruší. Či to urobí, nie je známe.

Peniaze sa mali rozdávať aj u Remišovej

Po vypuknutí vojny na Ukrajine vo februári minulého roku podobný program vyhlásilo aj ministerstvo investícií, ktorému vtedy šéfovala Veronika Remišová zo Za ľudí. Napokon ho zrušilo.

Iveta Michalíková: Neodídeme spred paláca, kým prezidentka nevymenuje novú vládu!
Aktivisti na čele s Ivetou Michalíkovou dnes o 17ej organizujú občiansky protest pred prezidentským palácom v Bratislave, kvôli obštrukciám, ktoré prezidentka robí pri vymenovaní novej vlády, čím porušuje ústavu. <iframe width="560"... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!