Prokurátor sa odvolal v daňovej kauze A. Kisku, žiada prísnejší trest
23 | 10 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Prešove sa odvolal proti rozsudku prvostupňového súdu v daňovej kauze bývalého slovenského prezidenta Andreja Kisku. Žiada prísnejší trest. Informoval o tom hovorca KP Prešov Marián Spišák.

"Prokurátor Krajskej prokuratúry Prešov v zákonnej lehote podal odvolanie proti rozsudku Okresného súdu Poprad zo dňa 11. októbra 2023 v neprospech obžalovaných proti výroku o treste, nakoľko obžaloba nepovažuje uložený trest za primeraný a dostatočný," priblížil hovorca.

Spolu s konateľom firmy KTAG Eduardom K. čelí Kiska obžalobe z pokračovacieho zločinu daňového podvodu. Prvostupňový súd Kiskovi uložil trest odňatia slobody na dva roky s podmienečným odkladom na tri roky, peňažný trest 15.000 eur a tiež zákaz vykonávať funkciu konateľa a štatutára obchodnej spoločnosti na obdobie šiestich rokov.

Eduard K. dostal trest odňatia slobody na dva roky s dvojročným podmienečným odkladom, peňažný trest 10.000 eur a zákaz činnosti na päť rokov a osem mesiacov. Rozsudok nie je právoplatný. Okrem prokurátora avizovali podanie odvolania aj obaja obžalovaní.

Obžalobu podal prokurátor prešovskej krajskej prokuratúry v apríli 2022. Týka sa podozrenia z neoprávneného uplatnenia nároku na vrátenie nadmerného odpočtu DPH spoločnosťou KTAG v rokoch 2013 a 2014 v celkovej výške 155.184,40 eur. Kauza súvisí so zaúčtovaním nákladov spojených s propagáciou Kisku pred prezidentskými voľbami. Obaja obžalovaní vinu popreli a cítia sa byť nevinní.

Totálne prepadáky volieb: Nicholsonová, Pročko a Budaj (FOTO)
Analytici organizácie KAPA 12 ani nie mesiac po voľbách vystavili odchádzajúcej vládnej koalícii vysvedčenie. OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí z ich analýzy nevychádzajú s veľmi dobrým kreditom napriek tomu, že za zdroj informácii si analytici... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik