Ocenená za šírenie dobrého mena Slovenska v zahraničí velebí migrantov
23 | 10 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Štátny tajomník slovenského ministerstva zahraničných vecí Peter Mišík v pondelok udelil Strieborné plakety ministra zahraničných vecí dvom slovenským odborníkom, pôsobiacim v štruktúrach OSN, za šírenie dobrého mena Slovenska v zahraničí. Ocenenie si prevzali riaditeľka kancelárie Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) Lívia Styp-Rekowska a Stanislav Šaling z Rozvojového programu OSN.

Styp-Rekowska svoje ocenenie venovala všetkým migrantom. "Migranti sú dôvodom, prečo IOM existuje a prečo robím svoju prácu," uviedla Styp-Rekowska. Zdôraznila tiež prínos migrantov pre hostiteľské krajiny. Podľa nej s migrantmi prichádzajú talenty, nápady aj podnikateľské príležitosti.

Šaling považuje ocenenie za uznanie práce všetkých pracovníkov OSN na svete. "Možno ste si všimli, že do piatka minulého týždňa zahynulo počas konfliktu Izraela a Hamasu 16 našich kolegov. Celkovo prišlo o život v službách OSN viac než 4300 zamestnancov. Je to ocenenie ich práce a práce nás všetkých, ktorí naďalej slúžime v medzinárodných službách OSN," uviedol Šaling v príhovore. V prejave spomenul 30-ročné pôsobenie Slovenska v OSN, jeho úspechy aj aktuálne výzvy, pred ktorými spoločenstvo stojí.

Huliak je tŕňom v oku. Vážne je to jediný problém Slovenska?
Zodpovedný prístup pri výbere budúceho ministra životného prostredia žiada v petícii 50.000 ľudí. Výzvu podporilo aj 170 vedcov a 60 organizácií. Na pondelkovom tlačovom brífingu o tom informoval Ondrej Kameniar z organizácie My sme les, ktorá... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!