ČO VLASTNE VADILO ČAPUTOVEJ NA HULIAKOVI? TOTO! Uhrík v tom má jasno (VIDEO)
24 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Mimovládkam a Čaputovej neustupovať! Musia už pochopiť, kde je ich miesto. Skonštatoval to vo videu na sociálnej sieti europoslanec a líder Republiky Milan Uhrík. Reaguje tak na rozhodnutie Zuzany Čaputovej nemenovať za ministra životného prostredia Rudolfa Huliaka. Prezidentka však už môže byť spokojná, Huliak ustúpil.

Prosím vás, čo je toto za výčitka?

 

Podľa Uhríka je potrebné sa poriadne zamyslieť nad skutočnou príčinou prečo Čaputová odmieta Rudolfa Huliaka. “To nie je o tom ako vyzerá alebo ako sa oblieka alebo z akej strany pochádza. Je to len o tom, čo chce urobiť. Že ľuďom sľúbil zastavenie zonácie parkov, že chcem obmedziť financovanie mimovládok, chce vyriešiť problém s medveďmi. To je to, čo vadí Čaputovej,” hovorí vo svojom videu na sociálnej sieti.

Preto vraj prezidentka žiada iné meno, ktoré takýto program už mať nebude. “Za všetko hovorí Čaputovej hlavný argument, že vraj minister životného prostredia, Huliak, by mohol vážnym spôsobom zmeniť oficiálnu environmentálnu politiku štátu. Prosím vás, čo je toto za výčitka?” Pýta sa Uhrík.

Je najvyšší čas, aby sme si to v štáte upratali

“Kto má tú zlú politiku štátu potrebným spôsobom upraviť, ak nie zvolená vláda a zvolený minister či tá oficiálna politika spadla samá z neba a všetci ju už musíme navždy dodržiavať a nikdy nič nemeniť ? Kto tú politiku nastavil, Brusel alebo mimovládky, ktoré už Čaputovú za sabotáž Huliaka stihli verejne pochváliť?” Pokračuje.

Uhrík ďalej dáva do pozornosti, že je najvyšší čas, aby sme si to v štáte upratali. Preto pevne verí, že SNS zo svojej nominácie pred mimovládkami necúvne. A že Robert Fico pred Čaputovou neustúpi. “O ústavnú krízu sa nebojím. Ak ju niekto vyvolá, tak to bude Čaputová a bude za ňu v plnej miere zodpovedná. Myslím, že to si na krk nevezme. Ak by náhodou áno, tak potom by prišiel čas aj na tú ústavnú žalobu proti prezidentke, ktorú strana Smer pred voľbami sľubovala,” pripomenul Uhrík na záver.

TVRDÁ PORÁŽKA! Čaputová v paláci vybuchla od zlosti!
Prezidentka Čaputová sa do dejín zapíše ako ZAKOMPLEXOVANÁ PUBERTIAČKA! Rudolf Huliak urobil veľké gesto, ktoré zo Zuzany Čaputovej robí malú, zákernú a podlú osobu. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda Smeru SSD Ľuboš Blaha. Hovorí sa,... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

SNS zmenila meno

Rudolf Huliak nebude kandidátom SNS na post ministra životného prostredia. Strana nominuje miesto neho Tomáša Tarabu. Informovali o tom zástupcovia zvolení do Národnej rady (NR) SR za SNS na utorkovej tlačovej konferencii.

“SNS bude zastávať post na Ministerstve životného prostredia (MŽP) SR odborne, hrdo a najmä slušne,” vyhlásil Taraba. Rozhodnutie podľa jeho slov urobili v záujme stability vlády a čo najrýchlejšieho menovania novej vlády. Odmieta, že by zmena nominácie bola potvrdením toho, že klub SNS nestojí za Huliakom.

“Sme dohodnutí, že ostávam v parlamente ako nominant na predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie,” avizoval Huliak. Kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá ho odmietla vymenovať za ministra.

Prezidentka pri oznámení, že Huliaka za ministra nevymenuje argumentovala ústavnoprávnymi dôvodmi. Tvrdí, že Huliakovo menovanie by nedávalo záruku riadneho chodu rezortu. Lídra Smeru-SD Roberta Fica povereného zostavením vlády požiadala o doručenie nového návrhu.

Rudolf Huliak, foto: TASR

Fico jej argumenty odmietol a avizoval, že ak bude SNS na nominácii trvať, hlave štátu predloží návrhy ministrov vrátane Huliaka. Podľa národniarov hlava štátu nerešpektuje ústavné princípy. Pripomenuli jej viazanosť ústavným príkazom vymenovať na návrh predsedu vlády ministrov bez možnosti ich individuálneho posudzovania.

Prezidentka vymenuje v stredu novú vládu Roberta Fica

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenuje v stredu (25. 10.) o 14.00 h novú vládu Roberta Fica (Smer-SD). V utorok dostala hlava štátu kompletný zoznam nominácií na členov novej vlády. Hlava štátu tak prijala sekundárny návrh SNS na miesto ministra životného prostredia, ktorým sa tak stane Tomáš Taraba.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme dnes, v utorok 24. októbra o 15.30 h predsedu vlády SR Ľudovíta Ódora a ministrov odchádzajúcej vlády v Prezidentskom paláci v Bratislave.

Členov novej vlády nominovali koaličné strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS. Premiérom bude šéf Smeru-SD Robert Fico. Jeho strane má okrem premiérskeho postu patriť šesť ministerstiev, Hlasu-SD sedem. SNS má obsadiť tri rezorty, z toho jeden s účinnosťou od 1. januára 2024.

SNS rozhodla: Ministrom životného prostredia vo štvrtej Ficovej vláde bude Tomáš Taraba
Novým nominantom na post šéfa envirorezortu za SNS bude Tomáš Taraba. Na tlačovej konferencii v utorok (24. 10.) to oznámil predošlý nominant strany Rudolf Huliak. Taraba priblížil, že dôvodom personálnej výmeny je zabezpečenie čo najrýchlejšieho... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik