Kremeľ súhlasil s Bidenovými slovami o novom svetovom poriadku
23 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Peskov však poznamenal, že Spojené štáty sú neschopné vytvoriť nový svetový poriadok

Americký prezident Joe Biden povedal, že ľudstvo potrebuje nový svetový poriadok. Slová Bidena o potrebe nového svetového poriadku sú zriedkavým prípadom, keď s ním Rusko absolútne súhlasí, ale Spojené štáty ho nebudú môcť vytvoriť - v každom prípade sú za svet, ktorý sa točí okolo nich, ale už to tak nebude, povedal tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov.

"Absolútne súhlasíme s pánom Bidenom. Toto je zriedkavý prípad, keď úplne súhlasíme s tým, čo povedal. Svet skutočne potrebuje nový svetový poriadok založený na úplne odlišných princípoch, oslobodený od pokusov sústrediť všetky mechanizmy svetového riadenia do rúk jedného štátu, oslobodený od pokusov vnútiť svoju vôľu a rozhodnutia iným krajinám," povedal Peskov novinárom.

Pokiaľ ide o nový svetový poriadok, ktorý by mal nahradiť ten starý, predstaviteľ Kremľa poznamenal, že bude založený na medzinárodnom práve, vzájomnom rešpekte, vzájomnom prospechu a nezasahovaní do vnútorných záležitostí druhej strany.

"Ale pán Biden mal inú frázu - "a Spojené štáty sú schopné vybudovať takýto poriadok"... A tu sa nezhodneme. V tomto bode sa nezhodneme, pretože Spojené štáty, tak či onak, bez ohľadu na to, o akom poriadku hovoria, majú na mysli svetový poriadok zameraný na Ameriku. Teda svet, ktorý sa točí okolo Spojených štátov. Už to tak nebude," povedal Peskov.

Francúzska búrlivá jeseň?
Francúzsku hrozí moslimské povstanie. Útok Hamasu na Izrael a odvetné bombardovanie pásma Gazy izraelskou armádou prudko zvýšili sociálne napätie vo Francúzsku. Vláda sa obáva silných proislamských aktivít a dokonca „nárastu islamského terorizmu“,... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!