Galko a jeho primitívny slovník
23 | 10 | 2023 I Eka Balaskova

Nuž, nastupujúca opozícia to bude mať pri novej vláde ťažké. Nevedia sa zmieriť s nomináciou Huliaka, vyrušuje ich Šimkovičová (SNS), iní kričia, že škodná je Robert Kaliňák (Smer-SSD) a Ľubomír Galko (OĽaNO a priatelia) „má v zuboch“ ďalšieho nominanta Smeru – Juraja Blanára (Smer-SSD).

Galko o Blanárovi hovorí, že zahraničiu nerozumie a preto si na ministerstvo určite vezme Eduarda Chmelára. Tomu vyčíta mierové názory, ktoré prezentuje ako pro-ruskú orientáciu a v tejto línii naznačuje aj to, z čoho Chmelár žije. Na Galkov status a špekulácie o tom, či bude štátnym tajomníkom reagoval aj politológ Eduard Chmelár.

Ficov aparátčik

„Aby sme tu stále netancovali len okolo Kaliňáka alebo Huliaka, treba hovoriť ešte o jednom mene, a to o Jurajovi Blanárovi. Mohli by sme sa domnievať, že tento CT-čkar a Ficov servilný aparátčik, ktorý je asi taký odborník na zahraničnú politiku ako ja na astronautiku, v podstate bude zrejme len papagájovať trepaninky svojho šéfa, ale nebude,“myslí si Ľubomír Galko na margo toho, že ministrom zahraničia by mal byť Juraj Blanár, dlhoročný podpredseda Národnej rady SR.

Veď ona je homofób! Komentátorka Blanára prirovnala ku Concite Wurst
Dlhoročný podpredseda parlamentu a niekdajší predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár (Smer-SSD) je nominantom na post ministra zahraničia. Preto nečudo, že aj do neho sa pustili plátky bývalého mainstreamu. Tentokrát si ho "podala" v... Čítať ďalej
19 | 10 | 2023 | Eka Balašková

Slovník hodný Galka

„Je totiž veľký predpoklad, že si na MZV vezme so sebou aj toho zmrda Chmelára, ktorý mu robil doteraz v NR SR akože poradcu. A to je agent a dlhodobý obhajca agresora. Agresora, ktorý vraždil ženy a deti v Buči, zatiaľ čo on tu písal infantilné statusy, ktorými sa snažil odviesť od toho pozornosť. A jeho šéf sa tu v tom čase objímal s veľvyslancom agresora,“ píše Galko na Facebooku vo svojom statuse.

Ľubomír Galko. Archívne foto: TASR

Galkovi je všetko jasné

„Je to človek, o ktorom dlhodobo, odkedy ho vykopli z policajnej akadémie, nebolo  známe, čím sa živí, z čoho platí účty, z čoho si kupuje potraviny, z čoho financuje svoj život. Resp. tým zorientovanejším to známe bolo. Preto bude treba aj Blanárovi venovať zvýšenú pozornosť. Aby nás tu za pomoci hentoho lotra nedoviedol rovno na Sibír,“obáva sa poslanec za OĽaNO.

Zostavuje vládu prezidentka na návrh opozície?

Galkov status si všimol aj ten, na ktorého príjmy je exminister obrany taký zvedavý. Eduard Chmelár

„Pokračujte, páni, ste fakt netušené humoristické talenty. Dnes sa však osobitne pristavím pri hystérii okolo vymenovania Juraja Blanára za ministra zahraničných vecí. Vraj má v porovnaní s doterajšími profesionálnymi diplomatmi nedostatok skúseností, sklony ku konšpiráciám a navyše nám hrozí medzinárodná hanba a zmena zahraničnopolitickej orientácie,“ reaguje Eduard Chmelár na Facebooku.

Politológa vôbec neprekvapil zvýšený záujem o jeho osobu v súvislosti s možným nástupom na post štátneho tajomníka, ktorý prejavil aj Ľubomír Galko.

„Takúto informáciu som totiž počul prvý raz, nikto so mnou o tom nehovoril, takže ju nepovažujem za pravdivú,“informoval Chmelár aj redaktora denníka SME, ktorý mu volal v nedeľu ráno. Neskôr sa s informáciou stretol aj v anglickej verzii denníka SME aj s článkom, v ktorom o ňom autorka tvrdí, že je dezinformátor a konšpirátor“.

PROTEST PRED PREZIDENTSKÝM PALÁCOM
Slovenský národ vyráža do ulíc o 17:00 pred prezidentský palác už DNES (23.10.). Prezidentka SR odmieta vymenovať Rudolfa Huliaka za ministra životného prostredia a zdržiava novú vládu konečne pracovať a slúžiť ľuďom. Koncom minulého týždňa sa na... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Trúbi do protiútoku

Hoci bol Chmelár voči týmto nálepkám dlho odolný, dnes hovorí, že treba ísť do protiútoku „...a týchto hlupákov konfrontovať s ich zlomyseľnými zámermi.“ Upozorňuje, že ak je konšpirátorom, pácha trestnú činnosť a redaktorka by mala podať trestné oznámenie.

„V opačnom prípade ide o krivé obvinenie a mal by som nahlásiť ja ju. Ibaže by sa ospravedlnila a prestala šíriť bludy, keď už je to tá „šéfredaktorka“. Ale ak mala na mysli dezinformácie (čo je niečo iné), v tejto disciplíne nemôžem poslúžiť, no určite by nám o nich mohla porozprávať ona, veď denník SME má v tom dlhú tradíciu,“uvádza Chmelár s tým, že pár takých dezinformácií, za ktoré sa SME nikdy neospravedlnilo pripomína.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!