Už len pol roka do prezidentských volieb! Stavili by ste si?
24 | 10 | 2023 I Eka Balašková

Do termínu prvého kola prezidentských volieb nám chýba rovného pol roka. Stávkové kancelárie však nestrácajú čas a o Petrovi Pellegrinim a Ivanovi Korčokovi hovoria, ako o jednoznačných favoritoch, ktorí by sa mohli stretnúť v druhom kole.

Do prvého kola prezidentských kôl máme bez pár dní pol roka, no stávkové kancelárie už prijímajú tipy. Prezradili, kto je favoritom, ale aj to, ktorých kandidátov tipujúci označujú, no šance nemajú takmer žiadne. Stranícki kandidáti pritom zatiaľ ešte nie sú známi, väčšina strán ich buď tají, alebo o nich ešte nerozhodla.

Kedy to prvé kolo bude?

Podľa zákonných lehôt, prvé kolo prezidentských volieb sa musí konať najneskôr 13. apríla 2024.

„Závisí to od politického rozhodnutia,"pripomenul rezort vnútra, podľa ktorého sa prvé kolo musí konať najneskôr 60 dní pred uplynutím funkčného obdobia Zuzany Čaputovej a vyhlasuje ho predseda NR SR. Z toho, ako sa vyvíja situácia, by to mohol byť Peter Pellegrini. Ten už túto funkciu v roku 2014 zastával.

Ivan Korčok. FOTO TASR - Dano Veselský
Tipéri sa nezhodujú

Pluska sa poobzerala po niekoľkých stávkových kanceláriách, kde je síce možná dvojica kandidátov do druhého kola jasná, Tipos však mierne favorizuje Pellegriniho, ďalšie dve hovoria o miernom Korčokovom náskoku. Pravdou však je, že dvojnásobné výhry zatiaľ nehrozia.

PROTEST PRED PREZIDENTSKÝM PALÁCOM
Slovenský národ vyráža do ulíc o 17:00 pred prezidentský palác už DNES (23.10.). Prezidentka SR odmieta vymenovať Rudolfa Huliaka za ministra životného prostredia a zdržiava novú vládu konečne pracovať a slúžiť ľuďom. Koncom minulého týždňa sa na... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Eka Balaskova

Ďalšie mená zaostávajú

Za tandemom Pellegrini-Korčok je „hlboká priepasť a na tretej priečke je podľa stávkových kancelárií diplomat a exminister zahraničia Ján Kubiš a budúci premiér, predseda Smeru Robert Fico. Kubiš zatiaľ zbiera podpisy na to, aby bol občianskym kandidátom a Robert Fico o svojej možnej kandidatúre vôbec nešpekuluje.

Hlas, zdroj: FB/P. Pellegrini

Na koho si ešte môžete staviť?

Pluska konštatuje, že súčasťou tipov v stávkových kanceláriách sú aj ex politici ako Béla Bugár a Mikuláš Dzurinda. Tipéri však hovoria, že ich šance sú mizivé. Aj keď, staviť si samozrejme môžete... Zariskovať ale môžete pokojne aj pri stávke na Vladimíra Mečiara. Jeho výhra je však ešte menej pravdepodobná, ako by bola prípadná výhra Radičovej, Kisku, či Matoviča.

Strany mená svojich kandidátov zatiaľ neprezradili

Peter Pellegrini (Hlas-SD) v priebehu uplynulého týždňa informoval, že jeho strana ešte o kandidátovi nerozhodla. Podobne to majú aj v PS – rozhodovať o tom, či postavia aj vlastného kandidáta budú v najbližšom období. Kým OĽaNO, Republika, KDH, Demokrati, ale aj Sme rodina zatiaľ nerozhodli o podpore konkrétneho kandidáta, Aliancia už vie, že svojho kandidáta postaví, jeho meno však musí vyjsť z rokovaní.

Kto postaví vlastného kandidáta na prezidenta?
Viaceré politické strany sa zatiaľ nevyjadrili, či postavia vlastného nominanta na prezidenta alebo podporia niektorého z kandidátov, ktorí sú už známi. Chcú si počkať na finálny zoznam. Mimoparlamentné hnutie Sme rodina opakovane deklaruje, že... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať.

Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!