Bonzák Naď predbehol Sulíka v zásadnom oznámení. Superman končí?
23 | 10 | 2023 I Ivan Mihale

Voľby ukázali, že strana Sloboda a Solidarita sa do parlamentu dostala s opäť nižším výsledkom, aj keď si oproti roku 2020 mierne polepšila. V strane sa údajne chystajú urobiť zásadnú zmenu v podobe výmeny lídra. Vyhlásenie je naplánované na pondelok, no predbehol ho národom nechcený bývalý šéf rezortu obrany a neúspešný kandidát volieb 2023 za Demokratov Jaroslav Naď.Ten vykričal do sveta, že Sulík alias Superman vraj končí!

Sulík si zásadnú tlačovú konferenciu zvolal na začiatok týždňa a familiárne ju nazval "Budúcnosť SaS". Na tejto tlačovke o 11:00 verejnosti prezradí svoje plány do budúcnosti, pričom už sa vie, že šéf liberálov to skúsi v eurovoľbách a je veľmi pravdepodobné, že sa prekrúžkuje až do Bruselu. Vedenie strany teda nebude mať priamo vo svojich rukách na domácej pôde a ukazuje sa, že ho už ani nebude musieť mať.

"Bonzák" Naď

Kým však prišiel Sulík s oficiálnym vyhlásením na tlačovke, jeho plány nabúral neúspešný kandidát parlamentných volieb a exminister obrany Jaroslav Naď z Demokratov. Ten so Sulíkom už počas vlády Eduarda Hegera práve nevychádzal v dobrom a kritika na Sulíkovu hlavu z jeho úst padala pri viacerých príležitostiach.

Práve Naď teraz obral Sulíka o unikátnu atmosféru na brífingu, keď vopred "vykecal", že sa Sulík ako líder SaS chystá skončiť tým, že už nebude na funkciu predsedu kandidovať. "Tak Sulík nám vraj dnes oznámi, že už v marci nebude kandidovať za predsedu SaS. Neskoro. Veľmi neskoro. Po tom, čo na pokyn (či za groše) Kočnera, Haščáka či iného zločinca či oligarchu povalil tri normálne vlády, chce zdrhnúť do Európskeho parlamentu a v Bruseli sa usmievať na Slovensko, ktoré kvôli tomuto egocentrickému geopolitickému stratencovi bude mať vládu mordoru. Riško, pusti balónik a choď kadeľahšie," odkázal Sulíkovi Naď, ktorý v spomínanom statuse urobil osobný odpočet toho, čo podľa neho Sulík nezvládol. 

Či sú informácie pravdivé, alebo ide o snahu zaujať, ukážu najbližšie hodiny. Naď ale využil túto informáciu na to, aby si do Sulíka kopol a v príspevku ho označil za supermana.

Hádam už konečne odíde na svoj ranč, odkazuje Naď

"Verím, že už definitívne opustí slovenskú politiku a ideálne definitívne aj Slovensko, lebo reálne, ublížil mu skoro tak isto, ako Fico. Nech ide tam na svoj ranč niekde do Austrálie. Jeho pokútne stretnutia s mafošmi, ničenia vlád, geopolitické bludy a zákernosti vo všeobecnosti, to už nám naozaj chýbať nebude," uzavrel Naď.

Kto nahradí Sulíka?

Ešte počas posledných pár hodín pred začiatkom tlačovej konferencie bol aj manévrovací priestor na to, kto sa stane novým predsedom strany. V hre sú rôzne mená, ako Branislav Gröhling, Jana Bittó Cigániková či iní. Možnosť je tu však aj pre ľudí, ktorí SASKU personálne posilnili len nedávno, či už je reč o Márii Kolíkovej či Jurajovi Krúpovi. Ani jeden z menovaných však doteraz neodpovedal na otázku, či sa chystá kandidovať na čelo SASKY.

Rektorka VŠVU je papagáj progresívcov. Vraj sme na ceste do dôb temna 
Niektoré názory rektorky VŠVU Bohunky Koklesovej silno zaváňajú minulosťou. Pani rektorka by sa určite uplatnila v školstve 50. rokov, keď boli vzorom pre spoločnosť príliš aktívni zväzáci, komsomolci . Ak si nebol politicky aktívny, nemal si... Čítať ďalej
23 | 10 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik