Zima na Ukrajine bude zlá!
22 | 10 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina sa musí pripraviť na silné útoky na kritickú infraštruktúru.

Britský Royal United Services Institute (RUSI) varoval ukrajinské úrady, že sa musia pripraviť na možnosť, že Rusko spustí silné útoky na kritickú infraštruktúru krajiny.

Hrozba

„Nadchádzajúce ruské údery na kritickú národnú infraštruktúru Ukrajiny zostávajú hrozbou strategických rozmerov,“ uvádza sa v publikácii, zverejnenej na oficiálnej webovej stránke RUSI.

Ukrajinu bez zbraní a peňazí nenecháme!
Šéf Pentagonu prisľúbil pokračovanie vojenských dodávok Ukrajine. Americký minister obrany Lloyd Austin povedal svojmu ukrajinskému kolegovi Rustemovi Umerovovi, že Washington bude pokračovať vo vojenských dodávkach Kyjevu, informoval... Čítať ďalej
22 | 10 | 2023 | Milan Laca

Majú čím udrieť

Podľa výskumníka RUSI, ruská armáda dostáva od vojenského priemyslu čoraz viac úderných zbraní. Upozornil aj na viac ako dvojnásobný nárast výroby ruských rakiet dlhého doletu za posledný rok. V tejto súvislosti uviedol, že ak sa ukrajinské úrady nepripravia včas na možné útoky na zariadenia infraštruktúry, hrozí, že viaceré regióny krajiny budú dočasne bez svetla a tepla.

Kyjev sa chystá

Minister energetiky Ukrajiny German Galuščenko sa 8. októbra obrátil na občanov so žiadosťou o nákup elektrických generátorov na zimu, v súvislosti s možným poškodením infraštruktúry krajiny počas bojových akcií. Dodal, že ukrajinská vláda bude pracovať na zlepšení fungovania systémov protivzdušnej obrany, s cieľom minimalizovať škody z prípadných útokov na zariadenia energetickej infraštruktúry. V tomto prípade Ukrajinci nebudú musieť používať generátory, vysvetlil Galuščenko.

Zima bude krutá

Ukrajinský premiér Denis Šmyhal v septembri povedal, že krajina čelí „ťažkej zime“. Je však presvedčený, že Kyjev je na to pripravený lepšie ako v roku 2022. Štátna spoločnosť Ukrenergo vyhlásila, že „ostreľovanie môže značne preformátovať situáciu“, takže musíte „byť pripravený na najhoršie situácie“.

Briti zasahujú

Británia učí ukrajinských inžinierov chrániť energetický systém pred Ruskom. Inžinieri britskej armády vyvinuli výcvikový program pre ukrajinských civilných inžinierov na ochranu energetického sektora pred ruskými útokmi túto zimu. Ukrajinskí inžinieri sa naučili, ako identifikovať najzraniteľnejšie prvky infraštruktúry, potenciálne vzdialenosti výbuchov a účinky rôznych zbraní a výbušnín a kde najlepšie umiestniť fyzické a vzdušné bariéry, aby pomohli ochrániť tieto lokality pred ruskými útokmi. Royal Engineers naverbovali špecialistov v zálohe, pracujúcich v sektore kritickej národnej infraštruktúry Spojeného kráľovstva. Ich  profesionálne skúsenosti využili na výcvik v britskom plynárenskom závode, na vojenskom letisku a v prístavnom zariadení.

Biden chce upratať CELÝ SVET! Aby bolo dobre!
Biden oznámil plány USA na „vybudovanie nového svetového poriadku“. "Ľudstvo potrebuje nový svetový poriadok, USA ho vybudujú!" Môžeme, urobíme! Ľudstvo potrebuje nový svetový poriadok a Spojené štáty ho „môžu vybudovať“, prezident Joe Biden... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik